2012. december 31., hétfő

Mi fog történni 2013-ban? Ééééén megmondom.....(humor)

Hello kedves olvasóm!

Hogy mi fog történni? Megmondom: -borzasztóan sok minden, de semmiképpen sem szaladhatunk ennyire előre, hiszen még le sem zártuk az idei, a 2012-es évet, kezdjük hát ezzel.
Miután ez az év bővelkedett rengeteg történésben, ezért nehéz összerakni azt csak úgy kutya futtában. Én mégis megpróbáltam (fejben, a teljesség igénye nélkül) kiemelni a fontosabb eseményeket, ám ekkor jöttem rá, hogy abból csak egy keserédes, szomorkodó, sajnálkozó írás jöhetne létre de annak meg semmi értelme az év utolsó napján.
Sajnálattal kell közölnöm, hogy a 2012-es év sokunk számára (az ország lakosságának jelentős részét értem ez alatt) nem volt a siker éve. Nem tudtam (túl sok) olyan hírt feltenni a palettára, amitől te, kedves olvasóm most mosolyra húznád ajkaid, ezért aztán kénytelen voltam a fantáziámra bízni 2012. történéseit. Jöjjön hát most néhány kitalált hír az óévből, melyek, meglehet nem történtek meg, mégis jó leírni, olvasni őket. (Meg hát miért pont ma ne csipkelődnék.)

A kormány úgy döntött, hogy szükségessé vált hazánk demokratikus köz állapotainak visszaállítása, ezért:

1., -eltörölte az új alap törvényt, hogy annak helyébe (vissza)állítsa az Alkotmányt, így automatikusan eltűnt az általuk átmeneti intézkedésnek aposztrofált választási regisztráció is.
2., -a választási törvény módosítása ezzel egy időben szintén szükségessé vált, hát (mivel hirtelen nem találtak jobbat), némi módosítással, pl.: a kisebb létszámú parlamentről alkotott elképzelés megtartásával, a régit helyezték hatályba.
3., -a média törvény sem állta ki a demokrácia próbáját, ahogy az orvosok, bírák korai nyugdíjazása sem (bár így nagyon nehéz lesz majd OV-nak mindenhová a saját embereit elhelyezni) mégis megsemmisítette azokat.
4., -a Fideszhez közeli személyek kikerültek az Alkotmány bíróság a Média hatóság és a monetáris tanács soraiból így e szervek ismét valóban függetlenné váltak, ahogy megszűnt a Kúria, hogy a helyét ismét a Legfelsőbb Bíróság vegye át (annak régi vezetőjével együtt, akit csak az LB kvázi megszüntetésével tudtak a posztjáról elmozdítani anno), és ahogy megszűnt az OBH (Országos Bírósági Hivatal) is, mivel ott meg túlságosan nagy hatalom összpontosult egy (szintén a Fideszhez közeli) ember kezében. Így talán már beszélhetünk (újra) független magyar bíróságokról.
5., -az Ombudsmani hivatal a jelenlegihez képest ismét tagozódott, majd a kormány felkérte az intézmény(ek) korábbi vezetőit, hivataluk ismételt elfoglalására.
6., -a nyugdíj törvény egyes passzusainak megsemmisítésével ismét lehetőség nyílt a magánnyugdíj-pénztárak megnyitására (mer' ugye az egy lényegesen korszerűbb elképzelés az állami nyugdíjak intézménye helyett), bár az elvett lóvét már nem adták vissza, merthogy nem nagyon volt miből, viszont új garanciát emeltek be az Alkotmányba -végleges intézkedésként- arról, hogy többet (semelyik!) kormány sem teheti rá a kezét a lakosság, A MAGÁNSZEMÉLY! bármilyen formájú megtakarítására. 
7., -a tulajdon védelmének Europai Úniós alapdirektíváit szem előtt tartva, a nyugdíj ismét magántulajdonná vált (ahogy az a világon mindenütt az, csak nálunk nem volt), így megsemmisítették a korengedményes nyugdíjak megszüntetését célzó intézkedéseiket. Egy csapásra megszűnt ezáltal a szolgálati járandóság, a bányász járandóság (stb...) fogalma. Ezek eltörlésével egy időben kidolgoztak egy új, biztonságot nyújtó és legfőbbképpen IGAZSÁGOS korengedményes rendszert, mely a bevezetésekor lépett hatályba és csak az új munkavállalókra volt hatással, megszüntetve a visszamenőleges hatályú jogalkotást, visszaállítva ezzel Magyarországon a jogbiztonság demokratikus alapelvét.
Ezek mellett a rendőrök, tűzoltók, mentősök bérét államtitkár-helyettesi fizetésig húzták, hogy ne kelljen mondjuk egy kétgyermekes mentősnek a fizetési hónap második felében, a családjával együtt szabályosan éheznie. Hogy ne kelljen másod, harmad állásokat vállalniuk. Így szilárdítva azt a biztonságot, melyre (többek közt) minden politikus felesküdött.
8., -a kormányhivatalok egy tollvonással szűntek meg és a járási hivatalokat már létre sem hozták. Bár sok jó káder veszítette el így az állását, nem volt mit tenni, az azonos, vagy hasonló feladatkörrel felruházott hatóságok, párhuzamos állások kora lejárt. Sajnos így a következő választásokon vesztő egyéni jelöltek -hűség ide, vagy oda- nem jutnak majd megfelelő, jól fizető, semmitmondó állami poszthoz, de sebaj, kevesebbe kerül majd nekünk. És ha már mutyizás:
9., -a TEK (ha már létrejött) új feladatköröket kapott. A Nyomozó Ügyészségek irányítása közvetlenül a Legfőbb Ügyész hatáskörébe került (úgy értem valóban) aki ugye az Országgyűlés felé köteles elszámolni, a TEK pedig elsőbbségi feladatként hajtotta végre a Nyomozó Ügyészségek felkéréseit, kvázi közös nyomozásokat végeztek (karöltve a polgári titkosszolgálatokkal) az állami korrupció felszámolása érdekében! Csak és kizárólag állami vállalatok, gazdasági egységek, állami és önkormányzati, rendőrségi, tűzoltósági, vám-és adóhatósági szervek alkalmazottainak korrupció gyanús, a hatalommal visszaélős ügyeit vizsgálták.
10., -ezzel egy időben az Országgyűlés a BTK. módosításával elérte, hogy a súlyos, köztörvényes bűncselekményekkel egy tekintet alá essen minden olyan jogsértés, amelyet vezető beosztású állami tisztviselő, a hivatalának gyakorlása közben követ el, így még 2012-ben született néhány ítélet, amelyben kormánytiszviselőket, rendőröket, parlamenti képviselőket, önkormányzati vezetőket, polgármestereket ítéltek jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre, korrupciós ügyek miatt. (Mondjuk e törvény hatására az ilyen ügyek gyors kifutásúakká váltak, és hamar lepörgött az "ügydömping" mert mások már nem mertek játszani az adóforintjainkkal.) De persze a kormány ettől függetlenül a módosításokat életben tartotta, hogy 2013-ban se fordulhasson hasonló elő.

Húúúú, milyen sok lett! Pedig épp csak szemezgettem az idei év kedélyromboló, mondhatni diktatórikus intézkedései közül. Arról már nem is beszélve, hogy még mennyi lehetne, ha belegondolnék. De az év utolsó napján nem akarok belegondolni (abba, hogy egy diktatúrában élünk), mer' minek. 
A maradék ész talán elég lesz ahhoz, hogy 2014. tavaszán mindezt valóban megváltoztassuk, és reménykedjünk abban, hogy a hátralévő bő egy évben már nem keletkeznek nagyobb károk kis hazánk háza tájékán. De tartozom a cinikus, kitekert, fanyar humoron túl egy adag könnyebben emészthető "kis színessel" is. Lássuk hát ezek az (ál)híreket, 2012-ből:
 
Gyurcsány Ferenc, a DK képviselője egy rövid sajtóközleményben tudatta a közvéleménnyel, hogy parlamenti mandátumáról 2013. január elsején lemondva visszavonul a politikától. Indoklásul elmondta, hogy az utóbbi néhány hétben elhangzott egy-két mondatát már ő maga sem értette valami nagyon.

Ugyanígy tett -nagyon masszív vigyorral az arcán- Lendvai Ildikó, a régi-új mszp erős embere is, ám döntését semmilyen formában nem indokolta. Sajtósát megkérdeztük, ő azonban kitérő válaszokat adott, de említett valamit egy utolsó, kissé félresikerült botoxkezelésről. (Na b.....meg, ezt is megmondtam: http://www.origo.hu/itthon/20130108-lendvai-ildiko-kikoltozik-a-parlamentbol.html Hát nem megmondtam?)

Eltűnt Orbán Viktor! Na nem hazánk miniszterelnöke, hanem az az azonos nevet viselő, november első napjaiban született kiskunmajsai kismalac, akit gazdái tálaltak fel -sok társával egyetemben- december 31-én, a majsai művelődési ház szilveszteri mulatságára egybegyűlteknek. A mondással ellentétben, miután vélhetőleg őt is megették, nem volt malaca.

Ismét műsorra tűzik a Győzike show-t. Az új reality a "43.256-os elítélt" címen fut januártól az RTL II-n és "szerencsétlen" Gáspár Győző mindennapjait mutatja majd be a Váci Fegyház-és Börtön falai közt. A műsor készítői elárulták, hogy kénytelenek voltak az éjszakai műsorsávba tenni a valóságshowt, ugyanis az annak ellenére sem szűkölködik igen erősen pikáns jelenetekben, hogy a főhős cellatársai kizárólag férfiak. Már ha érti a kedves olvasó, hogy mire gondoltam itt.

A BTK-ba is beemelt új egészségvédelmi rendelkezések értelmében az ORFK beidézte, majd gyanúsítottként hallgatta ki Ronald McDonald-ot. A milliárdos a rendőrségen az étteremhálózat kabalafigurájának  bohócjelmezében jelent meg, ezzel is tiltakozva a gyanúsítás ellen, miszerint a hálózat egyik budapesti éttermében -micsoda bűn kérem- az étterem vezetőjének hallgatólagos beleegyezésével, saját elhatározásból sült krumplit, dupla sajtburgert, valamint nagy kólát vásárolhatott magának egy, a 21-ik életévét még be nem töltött hölgy.

Feloszlatta saját magát az Országgyűlés! Timbuktuban. Az elnökkel együtt kilenc fős parlament azért jutott erre az elhatározásra, mert többször megismételt szavazással sem tudták eldönteni, hogy az ország egy főre jutó GDP-ét képző három darab kecskének mi legyen a sorsa. A bal oldali képviselők szerint két és fél kecskét kell adóként beszedni a lakosságtól, míg a jobb oldal mind a hármat az államháztartásban szerette volna látni. (Egy kicsit ismerős nem?)

És végül, de nem utolsó sorban egy főhír: Hosszas börtönbüntetését letöltve, a nyilvánosság elé lépett a kedvezmény nélkül szabadult Kiss-Vitai Lóránd, volt független országgyűlési képviselő, akit még 2005-ben ítéltek jogerősen hét év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, mert az egyik parlamenti vitanap során elhangzott, legalább két perces felszólalásának néhány mondatával, kb.: -35 másodpercig igazat mondott. A volt képviselő kijelentette, idézem: -".....ez a büdös kurva életben többet nem velem fog előfordulni! ....." (A nyilatkozatát követő napokban máris több párt felvételi szándékkal kereste meg az exképviselőt.)

Ezzel a néhány tréfásnak szánt hírrel búcsúztatom tehát az óévet. Kívánom, hogy a következő évben egyetlen "kis színes" hírem egyetlen mondata se valósuljon meg, és szeretném, ha e bejegyzés első részének legalább néhány javaslatát megfontolná szeretve tisztelt miniszterelnökünk.
Kivánok mindannyiótoknak egy szebb, jobb és élhetőbb évet, mint amilyen a 2012-es, a legnagyobb jóindulattal nézve volt. Remélem segíthettem.










Nincsenek megjegyzések: