2012. január 21., szombat

KORMÁNYPÁRTI TÜNTETÉS (Avagy a kormánypárt tüntetése?)

Hello kedves olvasó!

Most csak röviden mondom el mindazt, amit gondolok, gondoltam ma erről. A kormány munkája és Orbán Viktor miniszterelnök személye mellett kiállni, demokratikus alapjog. Hiszen a demokrácia arról (is) szól, hogy egy ilyen szimpátia-tüntetés létrejöhessen. Néhány, ám igen fontos demokratikus alapelv, a gondolat- és a szólás szabadsága, a szabad véleménynyilvánítás joga, a szabad gyülekezés joga teszi mindezt lehetővé. A Gyülekezési jogról szóló törvény pedig szabályozza, mely szerint (szinte) bárkinek joga van (szinte) bármilyen témában -téma mellett, vagy ellen- tüntetést bejelenteni. Így került, kerülhetett sor erre a mai, nagyon jól szervezett, nagy létszámú, (?) "Békemenetre", vagy mire. Nem mondom, sok embert megmozgató, olyan séta volt, amely valóban megmutathatta, hogy sok ember gondolja úgy: -a kormány ügyes. Bár egyes hírek szerint a tömeg egy része bizony fizetséget, ingyen ebédet és buszt kapott azért, hogy ott megjelenjen. Ez is egy hír, olvastam és le is írom ide. De ne legyek ilyen rosszindulatú. Gondoljuk azt, hogy a "zemeberek" valóban meggyőződésből voltak ott.
Így, ha a képen látható zembereknek az a véleménye, hogy a majd 450.-forintos gázolaj, vagy a 380.-forintos cukor az jó. Ha úgy gondolják, hogy a hamburger-adó, a megnövelt jövedéki adók, a 2/3-ad mindent elsöprő (cseppet sem demokratikus) jogalkotási szokásaik jók, ha valóban azt hiszik, hogy az új média-, sztrájk-, büntetőjogi-, büntetőeljárás-jogi-, (és sorolhatnám még) törvények azok tényleg jók. Hogy a visszamenőleges jogalkotás jó, hogy a meghirdetésekor kudarcra ítélt és azóta kudarcba is fulladt gazdasági szabadságharc -amely az égbe tolta a svájci frank és az euro forinthoz viszonyított árfolyamát- az jó, hogy a kormány és a kormányfő hatalmának bebetonozását célzó szabályozás az jó. Ha tényleg elhiszik, hogy Lázár János, Navracsics Tibor, Orbán Viktor vagy Matolcsi György pökhendi viselkedése célravezető és ezért az jó, hogy a köztársasági elnök egy báb és az jó, hogy a parlamenten kívüli ellenzéket (vagyis mindenkit, aki más véleményen van ebben az országban) a miniszterelnök egyszerűen lebohócoz és az jó, hogy a miniszterelnök szóvivője naponta hazudik az arcunkba és az jó, hogy a közmédia a nagy seggnyalásban (vagy félelmében) még hazudozni és híreket hamisítani sem átall, az jó, hogy -és pont az előző mondatrészről jutott az eszembe- a demagógia az jó, ám legyen.
Bárki gondolhatja és ki is mondhatja mindezt, (még úgy is, ahogy fent leírtam) hiszen "demokrácia" van. Nyilván onnan másképp hallod a hírt, mert a napi gazdasági és politikai eseményeket rendszeresen más köntösbe bújtatva hallhatod és eleget ismétlik ahhoz, hogy még el is hidd. Ha akarod. Mert aki el akarja hinni, hogy a kormány jól teszi a dolgát, az el is hiszi, sőt: -még tüntet is mellette.
Ez is egy kormánypárti tüntetés volt anno.
Én (sok-sok Facebook-os kommentelővel ellentétben) nem használok degradáló, sértő, vagy durva kifejezéseket a kormánypárti tüntetőkre, bár azt azért nem árt tudni: -a kormánypárti tüntetések szervezése (függetlenül attól, hogy azokat látszólag külsősök, ún.: civilek szervezték), azért még politikai propagandamódszer marad. Nem kívánom semmilyen módon bántani az ott megjelenteket, de mélységesen sajnálom őket. Továbbá magamat, amiért Magyarországon élve mindezt itt kell látnom  és ugyanitt kell megélnem. Remélem segíthettem.

2012. január 16., hétfő

A STORKE-RÓL RÖVIDEN! (Fontos olvasd és terjeszd!)

Hello kedves olvasó!

Ma úgy döntöttem, hogy ezúttal haragot, humort, viccet félretéve a blogomnak egy fontos küldetés teljesítését szánom. Ma olvastam egy rövid ám annál fontosabb cikket a stroke-ról, melyet változtatás nélkül teszek közzé, hogy a blog ma tényleg segítsen: 

"...A Stroke-ról - ha idejében felismerjük, életet menthetünk! 


"Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. ... Az emberek sokkal bátrabban nyúlnak a telefon után, sokkal hamarabb kérnek segítséget. Jól tudják, hogy minden perc számít, hiszen, ha három órán belül sikerül a betegnek eljutnia a legközelebbi Stroke központba, úgy sokkal nagyobb esélye van a túlélésre."
Dr. Mikola László, a Magyar Stroke Alapitvány munkatársa üdvözli Önt!Tudta, hogy stroke, más néven a szélütés felelős minden harmadik halálesetért?És tudta, hogy három esetből kettő megelőzhető, ha még időben felismerjük a tüneteket, és azonnal mentőt hivunk?
Most Ön is tehet ezért, mindössze ezt a levelet olvassa el figyelmesen, és küldje tovább ismerőseinek, barátainak!Magyarországon öt millió e-mail cím létezik (de ennél kevesebb címzett) - ha csak egy részükre eljuttatnánk a levelet, emberi életeket mentenénk meg!

És egy történet, melyet érdemes elolvasnia - hiszen, ha mindenki emlékezne a három betűre, életeket lehetne megmenteni vele.

"Egy kerti-partin, egy barátnőm kissé megingott, el is ejtette a tányérját, de ezután, mindenkit megnyugtatott, hogy jól van (ugyanis a többiek orvost akartak hívni). Ő azt állította, hogy csak az új cipője miatt csúszott meg egy téglán. Felsegítették, kapott egy másik tányér ételt és bár egy kissé gyengének tűnt, tovább szórakozott. Később felhívott a férje, hogy elmondja, a feleségét kórházba vitte, ahol el is hunyt. A parti során STROKE-ja volt. Ha tudták volna, hogyan kell beazonosítani a stroke jeleit, talán ma is velünk lehetne.. Mások nem halnak meg, de reménytelen, tehetetlen helyzetbe kerülnek.
Egy neurológus azt állítja, hogy ha a stroke áldozatát 3 órán belül elkezdheti kezelni, teljesen visszafordítható az állapot. TELJESEN! Azt mondja, hogy a stroke felismerésének és diagnosztizálásának egyszerű a trükkje, azután pedig 3 órán belül el kell kezdeni a kezelését.
A stroke felismerése. (Néha nehéz beazonosítani a stroke jeleit. Sajnos, a tudatosság hiánya katasztrófát okozhat. A stroke áldozata súlyos agykárosodást szenvedhet, ha a környezete nem ismeri fel a stroke jeleit.)

Az orvosok szerint bárki felismerheti a STROKE-ot, ha három egyszerű kérést mond az illetőnek: M..... B......E.......

1. M: Meg kell kérni az illetőt, hogy MOSOLYOGJON.

2. B: Meg kell kérni, hogy BESZÉLJEN, mondjon egy egyszerű mondatot (összefüggően: pl. Szép napunk van.).

3. E: meg kell kérni, hogy EMELJE FEL mindkét karját.

Ha az illetőnek a három kérés teljesítésének bármelyikével nehézsége van, azonnal hívd a mentőket és mondd el a tüneteket!

Még egy jel: Mondd az illetőnek, hogy ÖLTSE KI A NYELVÉT.

Ha a nyelv kicsavarodott , ha egyik vagy másik oldalra megy a nyelv, ez is a stroke jele lehet.Egy kardiológus szerint, ha mindenki, aki megkapja ezt az e-mail-t és elküldi 10 embernek, akkor azzal legalább egy életet meg lehetne menteni."
Én közzétettem, ...... Te megosztod?
A stroke kifejezés angol szó, amely ütést, csapást jelent, a magyar köznyelv sem véletlenül hívja a betegséget gutaütésnek, szélütésnek. Nevezik még agylágyulásnak, agyvérzésnek is annak ellenére, hogy csupán minden ötödik stroke-os betegnél van szó konkrétan agyvérzésről.
Forrás: weborovos.hu

Ha érdekel a téma,  látogass el a Magyar Stroke Társaság weblapjára is!..."Remélem ezúttal tényleg sokat segíthettem!

2012. január 13., péntek

Hát persze, hogy van véleményem tisztelt doktor úr!

Hello kedves olvasó!
A szavazás lezárva?
No. Az van, hogy ki kell elemeznem ezt az esetet, így nem árt, ha a részletek nem sikkadnak el. Ugye felteheted a kérdést: -minek a Köztársasági Elnök, ha nincs köztársaság? Azóta rájöttem magam is, hogy ez egy hülye kérdés és kérlek engedd meg, hogy megmagyarázzam miért az.
A Magyar Köztársaság megszűnt 2012. január elsején, helyette az új, hivatalos elnevezés Magyarország. Ugyan pontosan nem értem, hogy például erre mi szükség volt, de legyen: -egyáltalán nem hiszem, hogy majd ezen bármi is múlhat később, egy esetleges elszámoltatásnál. (Már, ha lesz ilyen, de az sem baj, ha nem lesz, csak egyszer végre jussunk már el oda, hogy valóban tanulunk a múlt hibáiból.) A Magyar Köztársaság, a harmadik köztársaság jogilag ugyanis tovább él, hiszen az ország államformája változatlanul köztársaság, így a legfőbb közjogi méltóság elnevezésén nincs mit változtatni.
Hangsúlyozom: -jogilag! Ugyanis a csendben, majd később -mondjuk napjainkban- egyre hangosabban épülő hazai diktatúrát hívhatjuk bárminek, a lényegen, nevezetesen azon, hogy a hely ahol élünk az minden, csak nem egy demokratikus köztársaság, nos e tényen az elnevezés nem változtat. Ennél már csak az lett volna szebb, csak az lett volna nagyobb cinizmus, ha nem változtatják meg az ország nevét és marad a Magyar Köztársaság, miközben a hatalom birtokosai az elmúlt másfél évben nem tesznek mást, mint előkészítik a Duna jegét. A koronázásra.
Magyarország tehát továbbra is egy köztársaság, élén a Köztársasági Elnök úrral: Dr. Schmitt Pállal. (Remélem én jól írtam le a nevét. Ennyi azért neki is jár.) Miután én nem vagyok sem alkotmányjogász, sem politológus, hát engedtessék meg nekem, hogy a gondolkodó átlagember szemével szemlélve a rendszert mondjam el a véleményem. A fékek és ellensúlyok rendszerében egy demokratikus köztársaság elnöke -a kifejezés jó értelmében- mindenki felett áll. Felette áll a pártok civódásainak (és hát láttunk már ilyet: -azért, ha kell ki is osztja őket időnként.) Felette áll a jobboldaliságnak ugyanúgy, mint a baloldali beállítottságnak. Ugyan a mindenkor hatalmat birtokló demokratikusan megválasztott többség juttatja e hatalomhoz, és ez tény, ám e hatalommal ezután élnie és nem visszaélnie kell. Különösen nem úgy, hogy mindezt az őt a történelemkönyvekbe juttató pártot kiszolgálva, annak elkötelezett híveként teszi.
A köztársaság elnöke tehát -szerintem legalább is- a demokrácia, a demokratikus eszmék legfőbb, pártsemleges, kikezdhetetlen, támadhatatlan őre kell hogy legyen. Olyan ember, akire hazánk lakóinak igen nagy többsége  (saját politikai beállítottságától abszolút függetlenül) felnéz. Olyan ember, akit mindenki tisztel. Olyan ember, akire ha ránézek a fentiek jutnak az eszembe, mert megtestesíti mindazt, amit én a demokráciáról gondolok érzek és tudok.
Magyarország Köztársasági Elnöke azonban nem ilyen. A hivatalba lépése után rövid idővel a Nemzet Tolla, a Nyelv Elkötelezett Híve, a Helyesírás Felkent Papja saját rövid bejegyzésével, idézem: "Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál" picit odabaszott ennek az imidzsnek. Aztán a rövid idő múlva megszellőztetett ügynöki múlt sem vetett rá túl jó fényt és sajnos nem emlékszem rá, hogy hogyan is lett megmagyarázva mindez akkor. Írom: -sajnos, miután egy megnyugtató válaszra biztosan emlékeznék. Nem sokkal ezek után azonban "végre" megkezdte a "valódi" elnöki munkát is.
Ám nemhogy fék, vagy ellensúly nem volt, hanem valóságos aláírógéppé változott, aláírva minden egyes, a Fidesz által megalkotott, benyújtott és megszavazott olyan törvényt, amelyek meg a demokratikus folyamatoknak basztak oda. (Nem sorolom fel, mert majd minden írásomban megteszem.) Csak egy icipici normakontroll, vagy alkotmányossági felülvizsgálat! Vagy valami! Legalább egyszer! Az alkotmányosság látszatát keltve mondjuk. Azt nem bántam volna. De ilyen nem történt, mióta Schmitt úr regnál.
Valahogy így!
És akkor jött a plágium vádja. Elgondolkodtam rajta és arra a következtetésre jutottam, hogy a mát övező médiaszabályozás mellett alaposan meg kellett ezt a csontot a hvg.hu újságíróinak rágni, mielőtt kiköpték. Így valószínűleg ezt meg is tették a nyilvánosságra-hozatal előtt. Nagy fába vágták a fejszéjüket az biztos! Akkor most doktor, vagy nem doktor? Köztársasági elnök, vagy nem? Ő írt 180 oldalt, vagy a bolgár tudós? Erről meg egy korábbi, talán belga eset jutott az eszembe, amikor egy hírhedt pedofil bűnöző, átszállítás közben megszökött a hatóság őrizetéből. Másfél óra múlva a rendőrség újra elfogta ezt a férfit, ám a bel-és igazságügy miniszterek, valamint az országos rendőr-főkapitány mégis azonnal lemondott, (elfogás ide, vagy oda) mert ez egy demokráciában (az egyszemélyi felelősség elvű hierarchiákban) így dukál. 
A különböző összeesküvés-elméleteket gyártók kitalálták már rég, hogy a Fidesz számára -miután végre rájön, hogy a gazdasági szabadságharc nevű ámokfutást tényleg fel kell adnia- a legkisebb presztízsveszteséggel az járna, ha (a valamilyen okból lemondó) államfő helyét a kormányfő venné át. Így nem kell távoznia a politikából és pártja számára is időt nyerne. (A Parlament biztosan megszavazná ezt a zsíros orosz példát.) Magyarán: -nem kell sok időt várnunk és hipp-hopp, csodák csodájára Orbán Viktor úr máris köztársasági elnök lehet. (Na meg a hadsereg főparancsnoka, ami azért nem olyan jó hír, főleg ha a rendőrség nem állna mellé, mert szerintem nem.)
Eddig az elmélet, amit én még azzal toldanék meg, hogy e plágium talán már akkor is ismert volt a miniszterelnök (és pártja) előtt, amikor Pali bácsiból elnök lett. Most viszont eljött az idő, hogy kiszivárogtassa azt amit Schmittről tud. Az elnök lemond és szabad az út a mi kis magyar Putyinunk számára. Lehet, hogy így volt? Lehet, hogy már korábban is ezek miatt volt olyan szolgalelkű a köztársaság elnöke? Ki tudja? De azért te, kedves olvasóm, gondolkodj el ezen. Remélem segíthettem.

2012. január 8., vasárnap

AZABAJ!

Hello kedves olvasó!
Hát először is engedd meg, hogy egy rendkívül irreális kívánsággal kezdjek: -boldog új esztendőt kívánok neked kedves olvasóm! Kicsit pesszimista megközelítés? Lehet, de -köztünk legyen a szó, vagy mondhatnám úgy is, hogy 52.400 szem közt- túl sok jóra nem számíthatsz ma Magyarországon (mert hát néhány napja ugye így hívják hivatalosan az országot, ahol élünk) az már biztos. Persze vannak kivételek. Ilyen ha dúsgazdag vagy (és miért ne lehetnél), ha olyan szegény vagy, hogy talán már most az utcán élsz bár akkor meglehet, hogy te nem nagyon olvasod ezt a blogot, (sőt: -semmilyen blogot sem olvasol valószínűleg), vagy mondjuk nem Magyarországon élsz (mert lásd be: -kívülről talán valóban másképpen festenek a kilátásaid).
Szóval így január elején azért már jó lenne tudni, hogy mégis mi a baj? Mert nem könnyű összeszedni a gondolataimat, ha csokorba akarom szedni a bajt. A bajt, amely manapság úgy kering a fejünk felett, mint egy nyálcsorgatóan éhes dögkeselyű, ami csak arra vár, hogy megbotolj, eless és azonnal lecsap rád. Tehát AZABAJ! 
Vagyis, ha vég-törlesztesz, azabaj. Mert 2011. december 31-ig a bankba belépve akár kezdeményezhetted is az eljárás megindítását, de ha bementél az volt a baj, mert nyilván elhajtottak (vagy irreális feltételeket szabva lehetetlenítettek el), ha meg nem akkor az, mert nem sikerült megragadnod ezt a lehetőséget. 
Ha sikerült vég-törlesztened, akkor azabaj, mert családi-baráti kölcsönből a nyakadba vettél egy újabb hitelt, ha nem, akkor meg azabaj, mert a svájci frank, euro, vagy japán jen alapú lakáshiteled megöl, felőröl, elveszi mindenedet. És rossz esetben az utcára kerülve széthullhat az életed, a családod, elvesztve mindent, amiért eddig éltél. (Ám akkor -szinte biztos- hogy nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy már nem olvashatod ezt, vagy akármelyik blogot.)
Kezeljük most már helyén a dolgokat!
Ha tűzoltó, rendőr, vagy katona (rendvédelmi dogozó) voltál, vagy vagy, akkor azabaj. Mert ebbéli minőségedben már tavaly is másodrendű állampolgár voltál, de mára már valóság az, amit 2011-ben a legrosszabb rémálmaidban sem gondoltál volna: -elvették a jövődet, elvették a nyugdíjadat (hiába szerződtél anno -nagybetűvel- A MAGYAR ÁLLAMMAL, és hiába tetted le azt amit elvárt tőled a mindenkori magyar kormány) a mostani most szerződést szegett és -az egész világon egyedül álló módon- szerzett jogokat tett semmissé egyetlen tollvonással. Új szolgálati törvényed szerint, az aktív állomány tagjaként kötelező jelleggel kell a most létrehozott kamarába belépned, hogy az érdekvédelemhez fűzött maradék jogaid is eltűnjenek március 1-el.
Ha ezek egyike sem vagy, akkor meg azabaj. Mert a teljes nyugdíj-megtakarításod ment a levesbe, neked is, két ütemben. Ha fiatal vagy. Ha nem, vagy ne adj Isten épp nyugdíjas, vagy rokkant-nyugdíjas vagy, no akkor reszkess igazán. Mert megvizsgálnak, kivizsgálnak, leellenőriznek és visszarugdosnak a munka világába. Már, ha lenne olyan, de sajnos nincs, mert az egymillió munkahely valahogy nem jött össze. 
Pont úgy nem, ahogy a közbiztonság nem szilárdult meg. Sem két hét alatt, ahogy ígérték neked, se mostanáig. Annak ellenére sem, hogy a rendvédelmi képzés lassan egy kéthetes gyorstalpalóval rendőrt csinál szó szerint bárkiből.
Ha közszolgálatit nézel azabaj, mert a magyar 1-2 amellett, hogy egyre magasabb színvonalat produkál, nos amellett nem átall egyre vaskosabb médiatrükkök útján a pofádba hazudni. Ha meg kereskedelmit nézel azabaj, mert soha ennyi eszetlen idiotizmus, médiamocsok, reality-szar nem ömlött onnan rád, mint manapság. 
Ha a magyar kormány tagja vagy, akkor azabaj, mert ha nem a francia a német, vagy az amerikai rúg beléd (a saját sértődött gőgödből eredő hülyeségeid miatt), akkor anblokk az EU, ha éppen külföldön jársz. Esetleg tíz-húsz-ötvenezer magyar, ha kedved támad önmagad ünneplésére az Operában. És ez manapság naponta többször is megtörténik veled, elég ha csak kidugod a fejed a paplan alól. Ha ezek után még meg is szólalsz, mondhatsz bármit (a vezér utánzásán kívül másra úgysem futja az erődből), akkor egyből tovább minősítteted az országodat. Persze lefelé, ahogy mostanában mindig. Persze az Alkotmány asztala mostanra megtalálható az összes önkormányzat ügyfélterében, ahogy egy nagyon jó cikkben olvastam nemrég. Épp csak pelenkázó nincs, de kit érdekel ugye?
Ha pedig nem vagy a kormány tagja, akkor meg azabaj, hiszen ma parlamenti ellenzéknek lenni értelmetlen időtöltés, okafogyott foglalkozás, bár valljuk be őszintén mi mindannyian magunknak akartuk ezt az kétharmados őrületet azzal, hogy megszavaztuk. (Úgy vélem, hogy ilyen balga még egyszer nem lesz a magyar ember.) Ámbár az egyéb parlamenti pártok is rájöhettek erre, ezért politizálnak egyre erőteljesebben a Tisztelt Házon kívül.
Ha paraszt vagy, azabaj, mert eltűnt a magyar mezőgazdaság, ha meg polgár, azabaj, mert iparunk sincs. Ha vállalkozó vagy, azabaj, mert az utolsó csepp véredet is kiszívják idén, ha meg alkalmazott, akkor meg az, mert a vállalatok, bár még nyalogatják a sebeiket az ágazati különadók okán, de az új MT alkalmazásával és ezáltal a végletekig hajtott dolgozó teljes kihasználásával azért összehúzódni látszik az a seb.
És ha már seb: -csak apró karcolásokról beszéltem idáig, megvonva az előző év mérlegét. A sok közül mégis a legfájóbb seb a hazai demokratikus élettér teljes beszűkülése. Mert a kormány -előre látva saját jövőbeni sikertelenségét- az alkotmányázásával, a szerezett jogok elvételével, a magánnyugdíj-kassza államosításával, a bíróságok átalakításával, az ügyészség maga alá gyűrésével, az ombudsmani hivatal átrendezésével, az új médiahatósággal, az új sztrájk-, média-, szolgálati-, büntető eljárásjogi-,  büntető jogi-, közszolgálati-, nyugdíj-, (és még sorolhatnám) törvényével,  folyamatosan nagyon durva betonrétegeket hord az amúgy is új és éppen ezért nagyon törékeny magyar demokrácia ajtaja elé, kiépítve egy abszolút pártállami időket idéző diktatúrát, amin már csak cseresznye a tejszínhabon az Orbáni személyi kultusz.
Szóval, ha magyar vagy AZABAJ! Én mégis bízom abban, hogy a 2012-es év tavasza megforgatja mindezt, hogy ne legyen igaz ez az utoljára kiemelt mondat. Remélem segíthettem.