2012. szeptember 12., szerda

Na ez már tényleg kiakasztott....

Hello kedves olvasó!

Na ez már tényleg kiakasztotta nálam a mutatót! Idézem: ".....Ha mindenki a két-három, vagy négy gyermekét megszüli, és eleget ad a hazának, és mindenki boldog lesz, ezt követően mindenki megvalósíthatja saját magát...." idézet vége.
Azt hiszem, talán már nem is kell mondanom, hogy e veretes szavak ismét a FIDESZ nevű kormánypárt egyik jeles képviselője, nevezetesen Varga István honatya száját hagyták el a napokban. Annak a FIDESZ nevű kormánypártnak a képviselőjétől származnak, amely párt parlamenti csoportja sikeresen szavazta le a Btk. családon belüli erőszakra vonatkozó módosítását.
Pedig attól még nem szűnik meg a jelenség, mert a FIDESZ azt mondja, hogy nincs. Pedig attól még a jövőben éppúgy lesz családon belüli erőszak, ahogy eddig volt, hiába állítja a kormánypárt, hogy a sok gyermekes családokba nem üt a ménkű. (A statisztikák éppen ennek az ellenkezőjét bizonyítják: - miszerint a sokgyermekes családokban gyakoribb az erőszak előfordulási aránya.)
De mit várjunk egy olyan kormány képviselőitől, akiknek -alapon és úgy általában- sincs fogalmuk arról, hogy hogyan élünk mi, egyszerű állampolgárok, akik sem iparmágnások, sem bankárok, sem nagykereskedők, sem pedig politikusok nem vagyunk, tehát nem "érünk fel" a köreikhez. (Mellékesen megjegyzem: -határozott meggyőződésem, hogy az átlag politikus szociális érzékenysége a parlamenti mandátum megszerzésével egy időben múlik el.)
Amikor azt hallom, hogy Gyurcsány Ferenc többedmagával éhség sztrájkol a parlamenti fűben (legalább életében egyszer lesz éhes is), vagy amikor azt látom, hogy a kormánypárt már a Parlamentben, élő adásban veszi semmibe választóit és azon belül a nőket: -vagyis konkrétan a bántalmazott nőket okolja a sérelmükre elkövetett -igenis speciális- bűncselekményekért, hát tényleg felszökik a pumpa.
Mert ugyan kit érdekel, amikor csapzott hajú, zokni nélkül bőrcipőt viselő milliárdos politikusok MEGHATÁROZOTT IDŐKERETEK KÖZT! éheznek, bohóckodva egy sörsátorban a Kossuth Lajos téren, amikor sokaknak már tizedikén sem jut még kenyérre sem? (Éltem így, tudom mit beszélek!) Mert kit érdekel, hogy eljátssza a DK a kisembert, miközben mondjuk Gyurcsány (a saját bevallása szerint) már évekkel ezelőtt napi kétszázötven-ezret költött megélhetésre? 
Vagy kit érdekel egy olyan FIDESZ-es honatya szava, akiről messziről ordít, hogy még közelítő fogalma sincs a arról, hogyan él egy sokgyerekes családanya ott, ahol már tizedikén a kenyérre sem futja? Mert, ha valami, akkor a pénztelenség bizony tud feszültségeket szülni és elpattannak a húrok hamar. 
A nők emancipációját lesajnáló, az ember önmegvalósításhoz fűződő alapjogát becsmérlő, a nőket gyermekgyárakként elképzelő politikus számomra nem ember. És ne védjük párton belül azzal, hogy szavai a parlamenti vita hevében hangzottak el, hiszen aki a mondandóját olvassa, az nyilván korábban már megírta e szavakat, de legalább is jegyzeteket készített.
Előre köszön és előre engedi a hölgyeket, nagyon udvarias - mondják női párttársai Vargáról. Nagy dolog. Breivik is csendes, visszahúzódó, kedves udvarias fiúnak tűnt, míg ki nem ugrott Utoja szigetére.

Szomorú és elszomorító dolog látni, hogy már tényleg semmi sem szent. A politikus, tartozzon bár a jobb-, vagy baloldalra, ugyanazzal a módszerrel operál: -próbál az emberek (vagy a "zemberek") érzelmeire hatni. Csak míg az uralkodó párt túlságosan is elbizakodottan leszarja, hogy ki mit gondol arról amit tesz, vagy mond (lásd: az azeri baltás csávó elengedése, vagy Varga beszéde), addig az ellenzék egyes prominensei már színészkedni sem szégyellnek a szavazatokért.
Úgy tűnik -nekem legalább is nagyon-, hogy a kampány elkezdődött. Ami nem baj, mert egyre nagyobb kíváncsisággal várom a végét. Remélem segíthettem.