2015. július 28., kedd

MOSOLYMANÓ A Dominik könyve

Hello kedves olvasó!


Meggyőződésem, hogy ha az ember egyszer úgy dönt, hogy 'beleáll' egy 'ügybe', hogy ad, ha nem is kérik rá, akkor egy idő után ettől elkezdi magát -ha először csak egy kicsit is, de- jobban érezni. Mert igencsak javítja a közérzetet az, ha valaki akar és tud is segíteni.

Amikor, valamivel több, mint egy évvel ezelőtt elolvastam az egyik internetes napilap cikkét, melyben az újságíró Dominikről, a betegségéről, a győztes csatákról, illetve a végül kiújult agydaganatról és a 'bakancslistáról' írt, valami megmozdult bennem.
Érdekes, hogy pont ott és pont akkor. Utólag azt gondolom erről, hogy mégiscsak lehet valamilyen felsőbb intelligencia, aki időnként irányítja a gondolatainkat, és/vagy az érzéseinket, hiszen sok ilyen estről hall az ember, mégis, akkor úgy gondoltam: - lépnem kell, valamit tennem kell, valahogy segítenem kell!! Ott dolgozott bennem ez a kényszer, oly erővel, amit magam sem hittem.

Aztán minden akarat, minden jó gondolat és a Domi által megélt rengeteg pozitív élmény ellenére Ő 2014. augusztus 19-én, kicsivel több mint három évesen végül elment. Bárhogy akarták ezt másképp a Szülei, az őket körbevevő (akkorra sok ezer) kedves, Jó emberek, és maga Dominik is, a Mosolymanónak mennie kellett. Eleve elrendelés? Nem hiszem, és bár közhelyes, de a sors útjai valóban kifürkészhetetlenek. 

De Dominik senkit sem hagyott itt 'üres kézzel' és soha sem fog elmenni teljesen, hiszen egy három éves apró emberke hősiességével megvívott háborújának története, melyben a legfélelmetesebb betegséggel, a rákkal vette fel a harcot, illetve a Szülők önfeláldozó emberi tartással, csak szuperlatívuszokban jellemezhető magatartásának ismerete mindenki számára üzenetet és egyben értéket közvetít!

Azt üzeni, hogy a harcot soha sem szabad feladni! Azt üzeni, hogy egy életünk van és jobban kell azt élnünk, mint ahogy eddig tettük! Azt üzeni, hogy a szeretteinkre kell figyelnünk legelőször, mert ők a legfontosabbak! 

Értékként pedig a szeretet hatalmát, az önzetlenség erejét nyújtja e fájdalmas, mégis oly csodálatos történet, melyet ahhoz, hogy jobb emberré válhass te magad is meg kell, hogy ismerj. 

Erről szól a blogbejegyzéssel azonos címen megalkotott, és Dominik rövid kis életét feldolgozó könyv, mely e pillanatban a kiadóját keresi, hogy végül sok-sok emberhez juthasson el.  És erről szól az itt megosztott hír  is, melyre kérlek most kattints rá, köszönöm. 

Remélem segíthettem és kérlek segíts, ha tudsz, hogy mihamarabb napvilágot láthasson e könyv.
 

Nincsenek megjegyzések: