2014. május 21., szerda

Csehi Mónika: Olyan országban élek itt....

Hello kedves olvasó!

Magam sem írhattam volna meg jobban:
".....Olyan országban élek itt Európa szívében, ahol a fiataloknak a kitörési lehetőséget a külföldi munka, / aki nem tud külföldiül, vagy egyáltalán nem akar dolgozni / annak egy valóságshow-nak mondott televízió műsorban való ocsmánykodás jelenti.
Olyan ország ez, ahol mindenki - mindenkit figyel és egykori barátok nyomják fel egymást az adóhatóságnál, hogy tereljenek, esetleg fejpénzt kapjanak a bemártott személy után.
Olyan hely Magyarország, ahol a parlamentben elmondják, hogy az anya dolga a minél több gyermek világra hozása, miközben a lányok kurválkodnak, és aki az élményeit leírja könyvbe, az hőssé válik és hatalmas lóvékat szakít. (az első blődség, a második szánalmas)
Olyan ország a mienk, ahol a mentőkkel sakkoznak, hogy minél kevesebbet kelljen fenntartani, de a mindenkori kormányok az autóflottájukat úgy cserélgetik, mint más az alsógatyát...
Olyan ez az ország, ahol rettegve szállsz fel a tömegközlekedési eszközre, mert sosem tudhatod, hogy a megkeseredett, frusztrált utastársad mikor esik neked, vagy ami még rosszabb, az ellenőrök visznek földre.
Olyan országban élek, ahol ezer gyűjtés folyik az év minden napján, hogy a kórházakban normális ellátást kaphassanak a beteg gyermekek, ahol az ehhez szükséges eszközöket civil szervezetek vásárolják meg, illetve más civil szervezetek nyúlják le ugyanannak a pénznek meghatározó részét.
Olyan helyen élek, ahol a gyermekek nagy százaléka még itt a 21. században is éhezik, és ahol Európa szinten a legnagyobb a daganatos betegségek előfordulása.
Olyan országban élek, ahol napról napra hülyére vesznek, legyen bármilyen kormány, mert a politikusok egy igen jelentős része sosem képviselte az érdekeimet, megélhetési lehetőségnek tartják a társadalomban betöltött pozíciójukat. A bagót a tűzhöz közeliek árulják, míg a földeket a családtagok és a cimborák vásárolják fel - bagóért...
Olyan ország ez, ahol a köz érdekéért dolgozókat megalázzák, semmibe veszik, a vállalkozni, boldogulni akarókat eltapossák, ellehetetlenítik, viszont a közbiztonságot nagyszerű traffipax kamerákkal védik... Miközben mindennaposak a rablások és az emberölések.
Olyan ország ma Magyarország, ahol százan százfelé húznak, de őket is folyamatosan elgáncsolják, vagy visszafogják, mert valakinek sokkal jobb, ha ülünk a seggünkön.
Olyan ez az ország, ahol a sportot csak az olimpiakor tartják fontosnak, néhány kiemelt sportág kivételével, - amelyek pedig mára a politika játékszerévé váltak.
Olyan ország van itt kérem, ahol az iskolákban tanárt vernek, miközben krétára már rég nem futja. Tandíj az nincs, viszont valamiért mégis fizetni kell.
Olyan hely lett Magyarország ahol a munkának nincs becsülete, az ügyeskedők és a bűnözők viszont bármikor bármit megcsinálhatnak a tisztességes emberek kárára. Itt mindenki tartozik mindenkinek, és mindenki mossa kezeit.
Olyan ország ma az országom, ahol a média követhetetlen, hazug, megbízhatatlan, pénzéhes, de leginkább gyalázatos.
Olyan ország ez, ahol a rendőrökkel bohóckodnak, a tűzoltóknak a nevét elveszik és még meg is alázzák őket a nevetséges bérekkel, míg a katonáink ismeretlen tájakon védik mások hazáját a megélhetést jelentő zsoldért.
Magyarország ma olyan hely itt Európa közepén, akit mindenki lesajnál, kigúnyol és nem vesz komolyan, de hogyan is lehetne, amikor mi a saját állampolgárainkat sem vesszük emberszámba! (mennyit is keres ma egy közmunkás? - és mennyi is a minimálbér?).
Olyan érdekes ország a mienk, hogy a sok probléma ellenére az elit szállodák és bárok, és a pofátlanul drága vendéglátóhelyek mind csurig vannak a húszas éveikben járó szülők által pénzelt semmirekellőkkel, akikbe már fiatalon be van építve a szilikon, míg a verda kulcsa pörög az ujjon.
Magyarország az az ország, ahol a legdrágább áron épülnek a legszarabb, silány minőségű autópályák, ám - mégis évről évre - csak ugyanazok a cégek építik.
Olyan ország ez, ahol minden évben több kisfilmet legyártanak az adófizetők pénzéből - miszerint ez nem is olyan ország... pedig de!
Olyan országgá lettünk, kinek a lakossága folyamatosan csökken, a szociális és egészségügyi rendszere javulni képtelen, az oktatási rendszere átláthatatlan, viszont mindezek ellenére folyamatosan nő a szavazásra jogosultak száma...
Olyan ország vagyunk, aki még mindig Trianonon sír, mindig mással barátkozik és mindig a négyes metróról beszél, meg az euróról, - miközben ugye: se barátunk, se négyes metró, se euró - Trianonnal meg már kár is foglalkozni, mert nem lehet másítani.
Olyan ország Magyarország, ahol precízen semmiznek ki a bankok, miközben a hatalmon lévő bárki, és akárki is csak asszisztál hozzá.
Magyarországon állítólag nem annyira mosolygósak az emberek, miközben az ÉLET ÉDES - pár lepattant celebnek, felfuttatott cigánynak és csaló bűnöző gazembernek. ....."
Remélem ma is segíthettem. Kicsit elgondolkodni az "elhangzottakon".

Nincsenek megjegyzések: