2012. január 21., szombat

KORMÁNYPÁRTI TÜNTETÉS (Avagy a kormánypárt tüntetése?)

Hello kedves olvasó!

Most csak röviden mondom el mindazt, amit gondolok, gondoltam ma erről. A kormány munkája és Orbán Viktor miniszterelnök személye mellett kiállni, demokratikus alapjog. Hiszen a demokrácia arról (is) szól, hogy egy ilyen szimpátia-tüntetés létrejöhessen. Néhány, ám igen fontos demokratikus alapelv, a gondolat- és a szólás szabadsága, a szabad véleménynyilvánítás joga, a szabad gyülekezés joga teszi mindezt lehetővé. A Gyülekezési jogról szóló törvény pedig szabályozza, mely szerint (szinte) bárkinek joga van (szinte) bármilyen témában -téma mellett, vagy ellen- tüntetést bejelenteni. Így került, kerülhetett sor erre a mai, nagyon jól szervezett, nagy létszámú, (?) "Békemenetre", vagy mire. Nem mondom, sok embert megmozgató, olyan séta volt, amely valóban megmutathatta, hogy sok ember gondolja úgy: -a kormány ügyes. Bár egyes hírek szerint a tömeg egy része bizony fizetséget, ingyen ebédet és buszt kapott azért, hogy ott megjelenjen. Ez is egy hír, olvastam és le is írom ide. De ne legyek ilyen rosszindulatú. Gondoljuk azt, hogy a "zemeberek" valóban meggyőződésből voltak ott.
Így, ha a képen látható zembereknek az a véleménye, hogy a majd 450.-forintos gázolaj, vagy a 380.-forintos cukor az jó. Ha úgy gondolják, hogy a hamburger-adó, a megnövelt jövedéki adók, a 2/3-ad mindent elsöprő (cseppet sem demokratikus) jogalkotási szokásaik jók, ha valóban azt hiszik, hogy az új média-, sztrájk-, büntetőjogi-, büntetőeljárás-jogi-, (és sorolhatnám még) törvények azok tényleg jók. Hogy a visszamenőleges jogalkotás jó, hogy a meghirdetésekor kudarcra ítélt és azóta kudarcba is fulladt gazdasági szabadságharc -amely az égbe tolta a svájci frank és az euro forinthoz viszonyított árfolyamát- az jó, hogy a kormány és a kormányfő hatalmának bebetonozását célzó szabályozás az jó. Ha tényleg elhiszik, hogy Lázár János, Navracsics Tibor, Orbán Viktor vagy Matolcsi György pökhendi viselkedése célravezető és ezért az jó, hogy a köztársasági elnök egy báb és az jó, hogy a parlamenten kívüli ellenzéket (vagyis mindenkit, aki más véleményen van ebben az országban) a miniszterelnök egyszerűen lebohócoz és az jó, hogy a miniszterelnök szóvivője naponta hazudik az arcunkba és az jó, hogy a közmédia a nagy seggnyalásban (vagy félelmében) még hazudozni és híreket hamisítani sem átall, az jó, hogy -és pont az előző mondatrészről jutott az eszembe- a demagógia az jó, ám legyen.
Bárki gondolhatja és ki is mondhatja mindezt, (még úgy is, ahogy fent leírtam) hiszen "demokrácia" van. Nyilván onnan másképp hallod a hírt, mert a napi gazdasági és politikai eseményeket rendszeresen más köntösbe bújtatva hallhatod és eleget ismétlik ahhoz, hogy még el is hidd. Ha akarod. Mert aki el akarja hinni, hogy a kormány jól teszi a dolgát, az el is hiszi, sőt: -még tüntet is mellette.
Ez is egy kormánypárti tüntetés volt anno.
Én (sok-sok Facebook-os kommentelővel ellentétben) nem használok degradáló, sértő, vagy durva kifejezéseket a kormánypárti tüntetőkre, bár azt azért nem árt tudni: -a kormánypárti tüntetések szervezése (függetlenül attól, hogy azokat látszólag külsősök, ún.: civilek szervezték), azért még politikai propagandamódszer marad. Nem kívánom semmilyen módon bántani az ott megjelenteket, de mélységesen sajnálom őket. Továbbá magamat, amiért Magyarországon élve mindezt itt kell látnom  és ugyanitt kell megélnem. Remélem segíthettem.

1 megjegyzés:

woody írta...

Jól összefoglaltad. 1957 május 1-én is volt valami hasonló. A rndszerváltás óta csak egyre emléksze, a taxisblokádkor. Az ablakból majd kieső Horváth Balázs jut az eszembe. Meg az hogy nevetséges volt. Talán hasonló következtetésre jutott ő is http://www.pupublogja.hu/2012/01/tomeg-nyomor.html?spref=fb