2017. január 20., péntek

Figyelem, veszély! Súlyos jegesmedvetámadás Budapesten!

BREAKING NEWS!
 
 Eddig úgy tűnt, hogy a már tartósnak is nevezhető rendkívüli időjárási körülmények lassan már nem tudnak semmilyen új meglepetéssel szolgálni, azonban egy olvasónk által beküldött fotó alapján azt kell mondjuk, hogy talán mégis.
 
 2017. január 20-án pénteken, a kora reggeli órákban sikerült lencsevégre kapnia egy szerencsés budapesti futónak azt a jegesmedve családot, akik a lassan befagyó Dunán úszó egyik nagyobb jégtáblán, a város forgatagának zajától magukat egyáltalán nem zavartatva épp a reggelijüket fogyasztották békésen.
 
 Az amatőr fotós kérdésünkre elmondta, hogy minden napját futással kezdi, ám csak nagyon ritkán szokott Pestre átfutni, de ma valamiért másképp döntött. Így -szinte csak kizárólag a véletlennek köszönhette- a ma reggeli szerencséjét. A fotózást követően azonban rögtön értesítette a hatóságokat.
 
 Megkerestük az ügyben a BRFK sajtóreferensét is, aki lapunkat arról tájékoztatta, hogy a Budapesti Vízirendészeti Kapitányság, a Katasztrófavédelem és a Fővárosi Állatkert munkatársai közös akció keretén belül, a jégtáblát a egy tűzoltóhajóval követve, altató lövedékekkel tették ártalmatlanná az állatokat, majd teherautókon az állatkertbe szállítva karanténba helyezték őket.
 
 A szóvivő azt is elmondta, hogy vizsgálják egy esetleges baleset lehetőségét is, ezért a jól láthatóan vérrel szennyezett jégtáblát az egyik közeli állóhajóhoz rögzítve azon utólagos helyszíni szemlét folytattak le annak céljából, hogy megállapítsák, mit fogyasztottak befogásukkor a sarkvidéki állatok.
  
 A szóvivő szerint erre azért volt szükség, mert a maradványok közt találtak olyan szövetdarabokat is, melyek vélhetőleg korábban egy a BKK jegyvizsgálói által viselt formaruha dzsekijéhez tartozhattak, a helyszíni szemle és a vizsgálat cikkünk megjelenésekor még tart.

 Nnnnna kérem! Így kell megírni egy kib@szott jó álhírt!!!! Vigyázat! A 'valódi' hírek egy jelentős többsége manapság semmivel sem különb! Köszönet a fotóért a www.kontentbanya.reblog.hu -nak.

Nincsenek megjegyzések: