2013. szeptember 19., csütörtök

S. Ábel, a rettenthetetlen

Hello kedves olvasó!

A cikk elején először is idéznem kell a címben szereplő "hőst" ahhoz, hogy megértsd mi is van most. Szóval:
"....."Veszed, amit mondok? Annyit üzenek a börtönbe, hogy aki bántani merészel, azt megölöm!" – mondta előzetes letartóztatásakor S. Ábel (27), akit az ítéletnek megfelelően most az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből (IMEI) a börtönbe szállítanak át – írja a Blikk.
Ez üzenet a rabtársaknak, hogy ne szórakozzanak vele. Azonban azt kétlem, hogy bárkit is megölne vagy bántana – magyarázta a lapnak Végh József kriminálpszichológus.
A gyilkosságokra készülő egyetemista nem jogerősen 2,5 év börtönt kapott, ám ezt letartóztatásban letöltve szabadult. Augusztusban tartóztatták le újra, amikor egy Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben lövöldözni kezdett. Ábelt másnap reggel egy orvosi rendelő előtt fogták el. ..." (Forrás: HÍR24)
Biztosan emlékszel még rá, néhány éve előzetes letartóztatásba helyezték ezt az idiótát, mert -miközben ugyanott JOGI tanulmányokat folytatott- a saját egyetemén készült sokak meggyilkolására. Sajnos a rá kiszabott két és fél év letöltendő börtönbüntetést a hülyéje még előzetes letartóztatásban letöltötte, így az ítélet után azonnal szabadult is.
Nem kellett azonban sokáig várnunk arra, hogy a normálatlan ismét nyomot hagyjon a világban. Nemrégiben ugyanis a Móricz Zsigmond téren található gyorsétteremben lövöldözött. Megint becsukták. A cikk szerint az elmeorvosiba, egy kis megfigyelésre és onnan utalták megint a börtibe.
Én legalább is így értelmeztem az idézett cikk-részletet, de szóljatok, ha tévedek. Vagyis. A fiatalember az elmeorvosi megfigyelés adatai szerint nem bolond mégsem, hiszen a megfigyelését (vizsgálatát) befejezték és továbbutalták.
Namármost! Valami nem lehet rendben az IMEI-nél és/vagy úgy általában az igazságszolgáltatás sötét bugyraiban, ha Ábelünk valóban nem bolond. Mert, hogy valami van a fejével a fiúnak, az szinte teljesen biztos. Kevés értelmes ember tervezi hallgatótársai kiirtását. Kevés értelmes ember terjeszti az erről szóló nézeteit a közösségi oldalakon, ahogy még kevesebb ír erről konkrétan verset. És valószínűleg az sem normális dolog, hogy valaki egy zsúfolt étteremben (vagy a közterületen úgy általában) gondol egyet és lövöldözni kezd. 
Én egyébként azt sem értem, hogy hogyan lehetett nála fegyver, ahogy azt sem, hogy miért nyilvánították normálisnak, hoztak rá ilyen enyhe ítéletet és engedték szabadon. Mit keres ez az utcán? Persze most azt gondolhatnád, hogy a volt rendőr hőzöng bennem feleslegesen, de lehet, hogy nem fogod ezt gondolni, a lent következő újabb idézet után:
".... A volt egyetemista - aki vasárnap óta előzetes letartóztatásban van a múlt hét csütörtöki Móricz Zsigmond körtéri lövöldözés miatt - egy úgynevezett „Ellenem Folyó Világméretű Összeesküvésről (EFVÖ)" osztotta meg gondolatait. Az interneten talált - a Blikk által - S. Ábelnek tulajdonított - fejtegetés így zárul: „És a végén, főbüntetésül, elpusztítom a világot... jön majd a Nagy Harc. Melyben ezúttal nem fogok többé rontani. Mert bármi is legyen, végül mindig Én győzök. ...." (Forrás: HÍR24) Na! Normális?
Szóval. Adott egy igazságszolgáltatási rendszer, amely arra hivatott, hogy megvédje a társadalmat a bűnözőktől, vagy ne adj Isten, a pszichopatáktól. (A pszichopata szót mellékesen a jobb közérthetőség miatt használtam, mert az idézett mondatok alapján ez az állat inkább skizofrén, bár nem vagyok szakértője a témának.) Bírósági, rendészeti, orvosi eszközökkel és jogosítványokkal a kézben, egymással (a törvény erejénél fogva) együttműködésben sem volt képes évek óta a magyar jogrend helyretenni ezt a konkrét ügyet, ami ráadásul még a "kirakatban" is kinn van, hiszen annak idején S. Ábel első cselekménye nagy sajtó figyelmet kapott. 
Gondoljunk hát bele: -valószínűleg hány ilyen hülye szaladgálhat még kis hazánkban? Biztos vagyok benne, hogy rengeteg. És nem fogunk tudni róla, amíg ki nem mutatják a foguk fehérjét, mint mondjuk P. László, Bándy Kata gyilkosa, vagy a kulcsi családirtó és még sorolhatnám.
Vagyis úgy tűnik, azt kell megvárnunk, amíg S. Ábel bevált néhányat az ígéretei közül. Mert, ha szabadlábon lesz ismét, abban egy percig se kételkedjünk, hogy cselekedni fog, hogy tesz majd valamit az újabb tizenöt perc hírnévért. Én csak azt nem értem, hogy miért kell megvárni ezt.
Sajnos megint csak egy megállapítás maradt a végére. Ez pedig nem más, hogy a rendszerben hiba van. A rendszer hibás. Itt is. Vigyázzatok magatokra és a szeretteitekre. Remélem segíthettem.

Nincsenek megjegyzések: