2013. szeptember 18., szerda

Gyurcsány Ferencet leköpni az mi?

Hello kedves olvasó!

Én már tegnap is elgondolkodtam a történéseken. Ott állt, az a hat-nyolc esztelen ember, és úgy szorongatták a transzparenseiket (ki sem tudnák mondani ezt a szót), mintha muszáj lenne. 
Én, amikor még a Gyurcsány Ferencet érő inzultus meg sem történt, már azon gondolkodtam -látva a szép színeket, a jó minőségű, vadonatúj anyagokat, a szabályos nyelvtannal és szép betűformákkal megalkotott feliratokat-, hogy vajon ki fizette a dekorációs cég számláját? Vagy másképpen fogalmazok: -ki rendelte meg a feliratokat? Értitek? 
Ki rendelte meg ezt a spontánnak egyáltalán nem nevezhető gyülekezést. Mert: 1., -tudniuk kellett a tárgyalás kezdőnapját, jó előre, 2., -miután a gyülekezést be kell jelenteni a rendőrségen legalább 72 órával a gyülekezési szándék előtt, konkrét helyre és időpontra,  3., -meg kellett rendelni a feliratokat (rendelés, gyártási idő, kiszállítás, átvétel, kifizetés stb...) 4., -ki kellett választani -egy nyilvánvalóan létező adatbázisból- a feladatra felkért "legkevésbé elfogult önkénteseket" és ki kellett értesíteni őket a várható részletekről, valamint magáról a feladatról is. 
És még sorolhatnám az ötleteimet a tegnapi fiaskóval kapcsolatosan. Nem vagyok szocialista, sem DK párti. Számomra nyilvánvaló, hiszen ő egy értelmes, intelligens ember, hogy Gyurcsány Ferenc nagyjából tudta, mi vár a bíróság előtt, vagy annak folyosóin rá, ennek ellenére odament. Hangsúlyozom: -nem tartozom azok közé, akik határozottan szimpatizálnak a DK elveivel, de! 
De ami a bíróság előtt és a bíróságon történt (ideértve a Gyurcsány Ferencet ért támadást és magát a pert is, ami megérne egy olyan külön blogpostot, amely a koncepciós perekről szól) az egy olyan kirakat-intézkedések sorát sejtető, nevetséges kapkodással, műhőzöngéssel, teljesen átlátszó pr-al, béna szervezéssel fűszerezett egyértelműen a választási évet megelőző év végére szervezett valami, amely kérdőjelessé teszi bennem a katonai ügyészség-és bíróság függetlenségét, a szabad mozgás, a szabad vélemény nyilvánítás alkotmányos(!) alapjogának sérthetetlenségét (hiszen GYF a véleményét vállalva és kihangsúlyozva ment oda), és általában a demokráciában vetett hitemet.
  Három fontos következtetést vontam le. A., Bűnös, aki a rendért tett. Bűnös, mert az akkori szocialista kormány belügyminiszterének alárendeltségében szolgált és ez a tény ma önálló bűncselekményi kategóriát jelent a BTK.-ban, még, ha leírva nincs is. B., Nem bűnös senki sem, aki az MTV székház megtámadásában, vagy az azt követő eseménysorban részt vett. Nekem most legalább is  most nagyon úgy tűnik, mert azoknak a pereknek, ha egyáltalán vannak, nincs semmilyen visszhangja. C., Ha a kormány szimpatizánsa vagy, akkor büntetlenül köphetsz le, üthetsz meg bárkit. Ám, ha egy szimbolikus ellenzékivel teszed ezt, akkor talán még jutalom is jár érte. (De legalább napidíj az biztosan.) 
Remélem, hogy fejkvóta azért még nincs, különben hamar az egymillió köpködő, ütögető országává válunk. Remélem segíthettem.

Nincsenek megjegyzések: