2014. augusztus 8., péntek

Új gépjármű-beszerzési tendert írt ki a kormány

Hello kedves olvasó!

Bár még nem élünk igazi diktatúrában, én azért eljátszottam a gondolattal, hogy hogyan jelenne meg egy hír a fenti cím alatt, a nem is olyan távoli jövőben. Íme:

Új gépjármű-beszerzési tendert írt ki a kormány!



A 2022-es választásokat is könnyedén megugró pártunk (Mert, hogy már nincs is több. -a szerk.-) által létrehozott kormány, élén Lázár Jánossal, utasítást adott Hajdú János rendőr hadseregtábornoknak, a múlt héten a rendőrséget és a hadsereget is beintegráló TEK Egységes Vezérkari Főnökének hogy új, meghívásos közbeszerzési pályázatot írjon ki a Köztársasági Elnök, a Miniszterelnök, valamint további két közjogi méltóság szállítását és védelmét egyben ellátó gépjárművek beszerzésére.
Hajdú tábornok az ötvenegy százalékban állami tulajdonban lévő kecskeméti Nemzeti Mercedes gyárat bízta meg a feladat végrehajtásával. Lapunk (a Nemzeti Magyar Nemzet) újságírója által feltett kérdésre, miszerint miért pont erre a márkára esett a választás, a tábornok több szempontot is felsorolt válaszában.
Elmondta, hogy a képeken is látható Mercedes Pullman 600 Guard tipusú, páncélozott luxuslimuzinok beszerzését az tette szükségessé, hogy a TEK védelmében lévő vezetők utazásainak biztosítása eseménymentes lehessen. Hozzátette, hogy a kiemelt állami feladatok ellátása sok esetben követeli meg a vezetőktől, hogy Budapesten vagy éppen vidéken személyesen jelenjenek meg, különös tekintettel a vidéki stadionokban megrendezett kivégzésekkor. 
Fontosnak tartotta elmondani, hogy bár a TEK a közel tizenöt hónapja tartó fegyveres ellenállást két napja egy mindent elsöprő támadássorozattal, légi támogatással és kommandósok bevetésével ugyan a fővárosban megtörte, de egyes vidéki pontokon a Jobbik által szervezett lázadó csoportok még tartják az állásaikat és a jellemzően könnyű fegyverekkel (kézigránát, aknavető, AK-47) felszerelt terroristák támadásai ellen a Mercedes kiváló védelmet nyújt.
A tábornok elmondta még, hogy a jármű nagyjából egymillió eurós ára (a gépkocsiból tizenöt darabolt rendel a kormány) nem szabad, hogy bárkit elriasszon, ugyanis intő példa a Rogán Antal ellen Budapesten egy hete elkövetett merénylet, amelyben a propaganda minisztert az ellenállók a saját tulajdonú, csak gyengén páncélozott Hummer-ében lőtték agyon, illetve fontos szempontkén jelölte, hogy az állam a gépkocsik vételárának csak a töredékét ( három százalékát) fizeti most, a hátralévő negyvehat százalékot (tekintve a gyártóval kapcsolatos tulajdoni viszonyokat), az elkövetkezendő két évben egyenlíti ki, az ország GDP arányos teljesítményének függvényében.

(Jó szar lenne, ha így lenne nem? Pedig lehet így is.) Remélem segíthettem.

Nincsenek megjegyzések: