2015. november 14., szombat

Ne légy az Iszlám Állam katonája!

Hello kedves olvasó!



Bizonyára már te is értesültél a 2015. november 13-án, pénteken az esti, éjszakai órákban véghez vitt párizsi terrorcselekmények történéseiről. 

Ha nem, -miután ez a blog nem egy hírportál- ezért röviden csak annyit, hogy nyolc fegyveres és bombákkal felszerelt öngyilkos merénylő, Párizs több kerületében, a francia - német barátságos mérkőzés stadionja előtt, egy metál koncert nézőterén, különböző kerületek nagy forgalmú helyein, kávéházak teraszán, az ott tartózkodókat felrobbantva, rájuk válogatás nélkül lövöldözve, egyszerre mintegy százötven embert megöltek, és még többeket megsebesítettek. Sokak állapota válságos. A terrorcselekményt végrehajtók (melynek elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára) mostanra mindannyian halottak maguk is. 

A sajtó és természetesen az internet is felrobbant a hírek hallatán. Biztonságpolitikai szakértők, a terrorelhárítás, a titkosszolgálatok emberei, vezető politikusok nyilatkozataitól hangos az éter. 

Én viszont találtam egy csendesen megbúvó rövid kis cikket, amely egy logikai csavarral mindent tökéletesen új, pengeéles és a lehető legjobb megvilágításba helyez. Kommentár nélkül és szó szerint (szerkesztve) idézném itt, a blogomban:

".....Menjünk szépen sorjában: miért történnek a terrortámadások? Mi ezeknek a célja?
Nyilván a félelem-és gyűlöletkeltés. Az, hogy ember embernek a farkasa legyen és folyamatos feszültségben éljünk. Mindenki, aki ezt támogatja, ezt gerjeszti, az Iszlám Állam céljainak megfelelően cselekszik, őket támogatja, őket erősíti. 
Miért támadtak ekkora erővel Európára éppen most? 
Mert vesztésben vannak. A párizsi borzalmak előtti napon a kurd csapatok hatalmas offenzívát hajtottak végre és nagy győzelmet arattak az Iszlám Állam felett Szíriában. Elkezdték érezni a vesztüket.
Mit csinálnak a terroristák, ha vesztésre állnak?
Nagy látványos akcióval próbálják egymásnak ugrasztani az embereket! Ha most elkezded gyűlölni, kirekeszteni, támadni a muzulmánokat, a menekülteket, annak természetes következménye, hogy ők is radikalizálódni fognak. 
Magyarul:
- minél több bántalmazás, támadás, lenézés, sérelem éri a muzulmánokat, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megkeserednek és ők is szélsőségessé válnak. És ez az Iszlám Állam célja!
EZÉRT kell megőrizned a nyugalmadat és a hidegvéred, a józan gondolkodásod! A gyűlöletet CSAK a szeretet győzheti le. Kard által vész, aki kardot ránt. (És itt kifogyott a közhelygyűjtemény, bocsánat.)
Már egy olyan komment is az Iszlám Állam malmára hajtja a vizet, amelyben minden arab, menekült vagy muzulmán kiirtását szorgalmazod. Ezen felül érzéketlen és embertelen is.
De, ha nem akarsz az Iszlám Állam magyar katonája lenni, akkor ne tégy általánosító kijelentéseket. Ne hergelj másokat. Ne szítsd tovább a tüzet!

Tenni akarsz? Állj be segítőnek, állj be katonának és harcolj, ossz élelmet, legyél -törvénytisztelő - polgárőr, vagy gárdista, vagy ami jól esik.
De KÉRLEK: - ne legyél a fűtött szobából ocsmányságokat kommentelő hangulatkeltő! ÉPÍTSÜNK! Ha már a fanatikusok ennyire rombolnak!....." (forrás: Seneca - Tudnodkell.info)


Nincsenek megjegyzések: