2011. július 23., szombat

Lássuk, hogy Öszöd óta ki hazudik még?!

Hello kedves olvasó!
Kérlek engedd meg, hogy két idézettel kezdjek ezúttal ismét kedves olvasóm. Mindkét mondatot egy fontos személytől hallhattuk, lásd hát:

"A nyugdíj előtt állók számára szeretném bevezetni a védett kor intézményét, mert nem emberséges, hogy nyugdíj előtt álló embereket utcára tegyenek, nem törődve azzal, mi lesz velük."
Nos ehhez képest a Munka Törvénykönyvének módosítása alapján, azokat, akik öt évvel állnak a nyugdíj előtt, a jövőben (már, ha hatályba lép az új törvény) bármikor el lehet majd bocsátani, szemben azzal, hogy ezt korábban csak különösen indokolt esetben tehette meg a munkáltató. De, hogy ne szaladjak mindjárt e post elején olyan nagyon el az eredeti ígéretemtől, itt egy újabb idézet:

".. hálásak vagyunk a nőknek, és ezt a családpolitikai intézkedésekkel honoráljuk..."
A Munka Törvénykönyvének érvényben lévő változata szerint a táppénzen lévők, a várandósak, a lombikbébi programban résztvevők, GYES-en, GYED-en lévők, illetve azok a dolgozó nők, akiknek a legkisebb gyermekük nincs három éves, csak rendkívüli felmondással távolíthatóak el a munkahelyükről. Ez egy ún.: -védelmi időszak, melyben ma elég kicsi az esély arra, hogy a fentiek közül bárki kirúgjanak, kirúghassanak. A módosítás szerint a jövőben az minden probléma nélkül megtehető lesz majd.

Na kérem mi ez, ha nem parasztvakítás, csúsztatás, ferdítés, de mondhatnám úgy is (és ez fog a legközelebb állni az igazsághoz), hogy hazudozás. Nemcsak a választási ígéretekkel megy szembe a kormány jelenlegi intézkedésinek zöme, hanem az azóta elhangzott nyilatkozatokkal (a fentiek június elejiek), a nagy nemzeti konzultációban (vagy miben) kapott válaszokkal (egyszerűen nem tudom nagybetűkkel írni a kormány "egyeztetésnek" hívott valamijét) és még sorolhatnám.
Megosztotta az embereket a politika. De jobban a politikai szereplők. Amikor a rendvédelmi dolgozók, a jogaik elvételekor az utcára vonultak, a fanyalgók, az ős Fidesz fun-ok, és különösen a Lázár-féle demagógok mindezt arra használták, hogy az addigra már jócskán lejáratott tűzoltók, rendőrök, katonák becsületét végleg a sárba tiporják, azt hazudva az embereknek, hogy akik eddig sem szerettek dolgozni, azok ezután még az utcán is "rendetlenkednek". (Megjegyzem: -lakástüzeket eloltani, gyilkosokat, rablókat kézre keríteni, vagy éppen a politika kedvéért Afganisztánban harcolni és meghalni a Fidesz szerint nem munka.)
Akkor a tüntetéseket szervezők azt állították: - a rendvédelmisek után majd jönni fog a mindenki mást (értsd. -munkavállalót) nagyon súlyosan érintő további intézkedések tömkelege, de nem hittek a kormány által egyszerűen csak "bohócoknak" titulált tüntetők ezreinek. De láss csodát: -a munkavállalók a kormány szemében úgy tűnik ugyanolyan alja nép, mint a rendvédelem dolgozója. A kormány tagjai és annak vezetője olyan manapság, mint az elefánt a porcelánboltban. Igazán nem tesz különbséget, nincs előtte sem Herendi, sem Zsolnai, csak a vezér által kijelölt út. És a kormány most aztán tapos, de rendesen.
Bár itt jegyezném meg: -akárhogy is áll az ország, egyesekre ez az elefánt sem lépett rá, sőt ez is a hátára veszi őket, ahogy tette azt az előző összes elefánt eddig. Szerintem mindenki tudja mire gondolok. Az a baj, hogy úgy nem nehéz ígérgetni, hogy az ígéretet halló fülek minden egyébre süketek. Nem nehéz úgy ígérgetni és "gazdaságot építeni", hogy a kisember hátán lépdelünk a saját meggazdagodásunk felé, elvéve tőle lassan mindenét.
Lázár János szerint ezzel nincs semmi baj, mert a hibázó Fidesz politikus szavait majd a Fidesz kijavítja, ahogy teszi (vagy tenné, ha mindenki teljesen hülye lenne ebben az országban) a fenyegetőző Balázs úr esetében is. De már olyan sok a demagógia, a fenyegetőzés, a megtorlás és a hazugság, hogy ki sem látszanak belőle. És én nem szeretem így ezt a "demokráciát". Remélem segíthettem.

Nincsenek megjegyzések: