2015. február 13., péntek

NO? AKKOR MOST KI AZ ELNÖK?

Hello kedves olvasó!

Nyilván sikerült némi információhoz jutnod neked is arról a Veress Áronról, aki a FIDESZ Ifjúsági Tagozatának elnöke. Vagy nem az. Esetleg mégis.
Az alapinformáció (nem árt, ha te is tudsz róla) az, hogy szegény Veress Áron, a napokban futva menekült a Keleti Pályaudvaron, az őt üldöző rendőrök elől, miután nem sikerült neki elsózni egy hamis száz eurós bankót.
A rendőrök persze gyorsabbak voltak (hiába, az edzés az edzés) és megcsípték az Elnök Urat (Vagy kit ugye? De erről majd később.), aki valószínűleg nem volt edzésben, hogy aztán sebtiben rittyentsenek nála egy házkutatást is, ahol vékony 30.000.-Euro még horogra akadt a rajzolt pénzből.
A törvény emberei -végtelen szigorral, huhh..... a víz is kivert- nemhogy lefoglalták a lakáson talált, mondhatni említésre méltó összeget (ami nem is az), de nem restellték előzetes letartóztatással is megkínálni Áront, aki szerencsére nem Tamási, és aki a Fidesz Ifjúsági Tagozatának az elnöke. Vagy nem.
Álljon itt a sajtóhír:
"A rendőrök azután fogták el a menekülő Veress Áront, hogy az átadott valakinek egy 100 euróst, amiről a sértett megállította, hogy nem valódi. A lakásán 30 ezer euró hamis pénzre bukkantak. A fideszes politikus azt mondta vallomásában, hogy egy moldáviai férfitól kapta a hamis bankjegyeket, sajnálja, hogy csőbe húzták.
A kihallgatásán azt mondta, hogy valamilyen „tartozás fejében kapta az összeget”. Az Index megszólaltatta Veress ügyvédjét is, aki elmondta, hogy egy moldáviai férfitól kapta az eurókat, ebből akart beváltani a Keletiben egy százast. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy nem az derült ki, hogy Veress maga hamisította a pénzt, hanem hogy hamis pénzt akart forgalomba hozni.

A bíróság múlt pénteken elrendelte Veress előzetes letartóztatását. Az ügyben a BRFK felderítő osztálya folytatja a nyomozást. A tettéért 2–8 év börtönt kaphat.
A hír kirobbanása után nem sokkal a Fidesz közleményt adott ki az MTI-ben, ami arról szólt, hogy Veress Áron nem is tagja a pártnak:

“Nem a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke Veress Áron, akit a párt már 2012-ben kizárt soraiból.” (forrás: propeller.hu)

Van ez így. Mondanám, hogy igazából meg sem lepődtem, sőt! Mindjárt az jutott az eszembe, hogy manapság túl sok a rossz hír a Fidesz házatáján és nagyon azon sem csodálkoznék, ha belső körökből származó információk alapján bukott volna le a kis huncut, hadd csámcsogjon a sajtó ezen. Addig sincs szó Simicska Lajos nyelvészeti bravúrjairól melyekről itt olvashatsz.
Mondanám, hogy már-már nem is zavar egy ilyen hír, pedig de! De még mennyire! Mert mindig meglepődöm, amikor újabb emberekről derül ki, hogy a sok is kevés, ám ez egy másik szál, most nem bontanám ki.
Amit viszont nagyon szeretnék kibontani az egy kérdés: Kicsoda Veress Áron? Na ez valóban érdekes. Ugyanis a hamis pénz forgalomba-hozatalával gyanúsított egykori(?) politikusról szinte azonnal kiderült, hogy nem is politikus, őt a párt 2012-ben kizárta soraiból, banális ok, tagdíj nemfizetés miatt.
Az érdekes mégis az, hogy az ifjúsági tagozat honlapja szerint azonban most is ő az elnök, sőt a 444.hu azt írja, a fidesz.hu-n egy 2013-as, tehát az állítólagos kizárása utána született hírben is ő szerepel vezetőként.
Még érdekesebb, hogy tegnap óta -végtelenül tehetségesen- eltávolították Veresst, képestül-életrajzostul az Ifjúsági Tagozat hivatalos oldaláról is.
Szóval értem én a főhírt. Azt is értem, hogy Veress Áron személye hirtelen kellemetlenné vált a párt számára. Csak azt nem, hogy miért nem lehet a hibát beismerni, mondván: - basszus ne haragudjatok, fogalmunk nem volt arról, hogy mekkora egy bűnöző ez az Áron-gyerek bocsi. Most azonnal kibasszuk, mint a macskát szarni.
Ehelyett a legsötétebb sztálinista, kommunista fotóretusálós időket idéző hazugsághalmazt kezdtek el görgetni, egymás ellen kommunikálni Veressnek a pártban betöltött és/vagy már nem is betöltött szerepéről, meg hogy ő már nagyon rég nem tagja a pártnak, meg nem elnök, meg effélék, miközben még 2014. december 17-én, egy zalaegerszegi önkormányzati, ifjúsági rendezvényen Veress Áron, mint a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke szerepelt. 
A fideszes mainstream-nek megfelelően (mely manapság leginkánbb a hazugságokról, így -nem először- a történelemhamisításról (is) szól), persze Balaicz Zoltán polgármester is visszaugrott az időben (micsoda képességek), hogy a Facebook lapján e rendezvényről lejegyzett írásából kitörölje Veress Áronnak, a Fidesz Ifjúsági Tagozata Elnökének (Vagy kinek is?) a nevét.

Van úgy, -akár egy jó ügy érdekében- hogy az ember füllent. És ismerjük a kegyes hazugság fogalmát is. Mindkettő jó dolog. De azt nagyon nem szeretem, ha azért hazudnak a pofámba, mert eleve hülyének néznek. Olyan "Megeszik ezek ezt is." jelleggel.
Ugyanis fiúk, lányok, elárulom nektek, ha eddig nem vettétek volna észre, hogy itt nem egy meglepetéspartit szerveztek, hanem az országot irányítjátok basszátok meg! 
Remélem kedves olvasóm (és persze fiúk, lányok), ezúttal is segíthettem!

Nincsenek megjegyzések: