2016. január 20., szerda

UBER alles!

Hello kedves olvasóm!

Ma reggel nem 'lapszemléztem'. Többek közt azért nem, mert a téma most valóban az utcán hever, vagy inkább -ha csak a most legtöbbször látott, hallott eseményeket veszem alapul- a sárga autóival szabálytalanul parkol. 

Ugyanis rengeteget lehet hallani most az UBER és a TAXI ütközéséről. Nekem azért kicsit furcsa, hogy a csak részben bejelentett demonstráció kiterjeszthető, áttelepíthető, a demonstráció céljára használt közterület növelhető! A Gyülekezésről szóló törvény ennyire azért nem megengedő, magyarán: - ezt konkrétan tilos így csinálni. 
Ezért kicsit mindez olyan, mintha a felsőbb (miket beszélek: - a politikai) akarat ebben az ügyben találkozott volna a taxisok szándékaival. Mert azt be kell látnunk, hogy a BRFK-t nem a főpolgármester irányítja, hanem az ORFK, azt meg a BM (és így tovább, és így tovább.....). 

Ugyanakkor nem is annyira  politikai, mind inkább közéleti megjegyzés, hogy Tarlós manapság nem mindig fúj egy követ a volt barátokkal, már ami a budapesti közállapotokat, az agglomerációs közlekedés finanszírozásának kérdését, vagy éppen a BKK aktuális tartozását illeti. És akkor erre jön habként a taxisdemonstráció. 

Kicsit olyan, mintha a volt barátok (ha nem érted, akkor konkrétabban is leírhatom: - a kormány -és a párt-) arra várnának, hogy baj legyen az utcán. A taxis (még) nem ellenség, de könnyen azzá válhat, és mert nem is barát, így hamar beáldozható és azt veszem észre, hogy a demonstrációban résztvevők ezt még nem vették észre, csak én. Korábbi és különösen a mostani viselkedésük alapján a közvélemény durván lehúzza a demonstrációt. 

Az UBER-es pofont kap az utcán meg néha-néha az is már aki nem UBER-es, csak autóval viszi az anyját a demonstráció útvonalán, tehát: - utasa van. Mondhatnám azt is, hogy felpofoznak mindenkit aki arra jár, ahol a taxisoknak épp demonstrálni tartja kedvük, de ez így nem lenne teljesen igaz. Tény: - azt benézték már egyszer-kétszer, hogy kit is kéne felpofozni.

Ahogy -és azt hiszem ebben egyetérthetünk- benézte azt is erősen a taxis társadalom, hogy mindez mennyire lesz, mennyire lehet népszerű, mivel -lássuk be- nem állt teljes mellszélességgel melléjük az internet népe (kurvára nem), pedig a a vélemény akár fontos is lehet. (Mondogatják is sokan, sokszor a résztvevők közül, hogy: "....mit művelnek velünk a facebook-on?...", pedig a jelentősen nagyobb többség véleménye bizony számít.)

Adott egy kövület a személyszállítási iparban, ami ragaszkodik a maga szabta árhoz és sír, hogy más olcsóbb és adott egy újfajta szemlélet, ami viszont nem szabályzott, vagyis igen nagy támadási felületet hagy, már a puszta létezésével is. 
Az államnak nyilvánvalóan hacsak finoman is, de előbb, vagy utóbb be kell avatkoznia, ám nem teszi. Szemlélődik, csendesen kivár, ugyanis szeretne az egészből a lehető legjobban kijönni. Közben pedig van káosz (nem is kicsi), azon a Budapesten, melyet a renegát Tarlós irányít. 

De sebaj! Nincs baj, mert legalább van miről beszélni. Van mivel kapcsolatosan zúgolódni, amúgy magyarosan kurvaanyázni, fröcsögni a közösségi portálokon. Cirkuszt, kenyeret a népnek! De most nem?

Remélem segíthettem.

Nincsenek megjegyzések: