2011. október 2., vasárnap

D-DAY - ÚJ, TISZTA ERŐ! "..Máma már nem hasad tovább.."

Hello kedves olvasó!
Ha az ember fia rászánja magát, hogy elolvassa mindkét oldal vasárnapi újságjait, akkor komoly konzekvenciákat nem vonhat le. Hiszen e lapok pontosan azt teszik, amelyre hivatottak: -véleményt próbálnak formálni. (Ha ehhez még hozzáveszed a bulvár vasárnapi újságait is, no akkor már komoly káosz alakulhat ki délutánra fejedben.)
Éppen ezért fontos, hogy a tisztánlátás érdekében beleolvass mindenbe egy kicsit. Fontos, mert:
1., -olvasol. És csak az olvasás  juttathat oda, hogy pallérozottabb elmével gondolhasd át mindennapjaink történéseit.
2., -nem válik egyoldalúvá, egysíkúvá a gondolkodásod, a véleményed. Mert ebben rejlik az igazi veszély. 
No comment.
Az Orbánt szapulók -hozzáteszem egyre nagyobb- tábora nyilván csak és kizárólag bal oldali sajtótermékeket vesz magához, míg a miniszterelnök -egyre csökkenő- tábora viszont legfeljebb Magyar Nemzetet olvas és ez nem jó. Nem jó, mert a "zemberek" még csak nem is hajlandók meghallgatni mások véleményét. A másmilyen, a jelenleg zajló demagóg nemzetbutításában a rossz szinonimája, legalább is ezt sulykolja minden egyes hívébe a jobb oldal. És -szerintem- ez az, ami valóban kettészakíthatja az országot. 
És még néhányan ott voltak.
És nem mondjuk cigányokra, meg magyarokra, kínaira, meg tibetire -és még sorolhatnám-, hanem bal-és jobboldali emberekre. A kormányzati kommunikáció persze elvan a maga "igazságaival". Szoktam is mondani, ha valaki megpróbál egy korábban történt eseményt másképp beállítani, hogy: -addig hazudozott róla, míg maga is elhitte, hogy az úgy történt, ahogy ő meséli. Így a kormány a dolgokról a saját véleményét terjeszti széles körökben, (megteheti, hiszen az adóforintokból telik népámításra) kihasználva az összes média nyújtotta lehetőséget. A bulvár, így az általam odasorolt kereskedelmi tv-k pedig visszafogottan tájékoztatnak az ország belpolitikai eseményeiről, mert az új médiatörvény szűk teret ad a kritikának, és mit lehet tudni, senki sem szeretné a tulajdonosok közül, hogy lapját (televízióját) agyonbüntessék, vagy éppen betiltsák. (Egy demokráciában ez nyilván nem fordulhat elő, de hol itt a demokrácia.)
Ezért szükséges egyre inkább, hogy széleskörű tájékoztatásban legyen részed kedves olvasóm. Hogy ne ess a szűklátókörűség csapdájába.
De, hogy e röpke, a tájékoztatás mikéntjéről szóló bevezetőből végre tényleg rátérhessek az eredeti mondandómra: -én úgy látom, hogy ezt ismerték fel a szombat D-DAY szervezői és leginkább, ezt ismerték fel a D-DAY-re kilátogató, a véleményüket ilyenformán hangoztató tüntetők (kulturált, európai módon viselkedő) tízezrei is.
Itt már a szakszervezeti vezetők esetleges jövőbeni politikai karrierjének lehetőségéről beszélni szükségtelen. Említem ezt azért, mert Szíjjártó úr még ezzel magyarázta a júliusi ún.: Bohócforradalmat szervező Árok és Kónya urak munkáját, egyéni ambíciók megvalósulásának lefestve az akkori -hozzáteszem már meglehetősen jelentős- tüntetést. Hiszen tegnap annyiféle szakszervezet (egyes becslések szerint 70-100), civil szervezet, Facebook kör (és azok vezetői) jelentek meg a budapesti Kossuth Lajos téren, hogy értelmetlen lenne a miniszterelnök szócsövének ismét ezzel példálóznia.
Orbánosi Viktor
Mellékesen itt jegyezném meg, hogy Szíjjártót a Bohócforradalom kezdetével szinte azonos időben, olyan 16:00 körül kérdezték akkor a riporterek és ő már elő is tudott állni ezzel a remek ötlettel, kész, -később még sokszor jól elismételhető-  egymondatos válaszokat adva. (És ismételgette is lelkesen még napokig.)
A D-DAY arra mindenképpen nagyon jó volt, hogy -a bármelyik oldalon- irkálgatók többsége felismerje, az idén tavasszal, a kormányzat által szinte még csürheként jellemzett "a rendetlenség oldalán állók", mára (ha kicsit lassan is, de) egységbe tömörültek. Ráadásul abban -szerintem- mindenképpen elévülhetetlen érdemeket szerzett az a két-három rendvédelmi szakszervezeti vezető (Árok Kornél, Kónya Péter és a még mindig házi őrizetben lévő Szima Judit), aki nemcsak ki tudták, hanem ki is merték vinni az embereket az utcára. Így a korábban történtek jó tapasztalatot jelenthettek azoknak is, akik még nem szerveztek hasonló megmozdulást.
Egy ország ellen ez lassan kevés
lesz. És nem hiszem, hogy bárki
szembefordulna a saját apjával.
Ma még nem lehet tudni, hogy az idáig békés demonstrációkkal milyen eredmények születhetnek. De az már most is jól látszik (és ezt mutatja a kormányzati kommunikáció eseményekkel kapcsolatos hétvégi hiánya is), hogy a kormány nem készült fel ekkora elégedetlenségre, és Szíjjártó úr ezúttal nem vértezte fel magát időben egy-két jó kis dogmával. (Meglehet ezért, mert a demagógia érzelmi alapokon akar hatni, de egyre kevesebb az azt befogadó agy, így Péterünk kénytelen, kelletlen csendben maradt.)
A csütörtök óta tartó D-DAY akcióban összefogó, a Magyar Szolidaritás Mozgalmat megalakító társadalmi szervezetek tagjai (és ezt tényleg el kell hinned kedves olvasó, hiszen ezek puszta tények), nem mások, mint emberek! Olyan emberek -pártállástól függetlenül- mint én, vagy te kedves olvasóm. Több tízezer elégedetlen, családos, dolgozó és főleg gondolkodó ember, akik hangot adtak az előző héten a véleményüknek! Nincs érdekegyeztető tanács? (Nincs mert Orbán megszüntette.) Sebaj, a nép életre hív egy újat.
A sajtó előszeretettel alkalmazta a "parlamenten kívüli ellenzék" kifejezést, bár szerintem jobb igazabb és politikamentesebb ha azt mondjuk, az utcán ezúttal a lakosságot, magát népet, "az Isten adta" népet láthattuk. Lassan pártállástól valóban függetlenül. A Magyar Szolidaritás Mozgalom azonban valóban a parlamenten kívüli ellenzék egy formája lehet és Orbán Viktor úr -bízva pártja jelenkori támogatottságában- meglehet, nem járna jól, ha előrehozott választásokkal próbálkozna.
A statisztikákat elemezve ugyanis a Fidesz támogatottsága még mindig meglehetősen magas (bár nagyjából a 2005-ös időket idézően alacsony). Viszont az MSZP nem igen szerzett -érthető módon- újabb szavazókat. Az LMP erősödése alig érezhető, viszont a JOBBIK felzárkózott az MSZP-hez, ami magért beszél. 
Ezért mondom sietve: -új, tiszta erő kell ide! A parlament nem fasizálódhat tovább! A bal oldal konstruktív ellenzék lehet, ahogy a jövőben -elfogadva a vereségét- végre valódi polgári, kereszténydemokrata értékekkel juthat a Parlamentbe a Fidesz is, ahol majd szintén ellenzékből politizál, hogy az MSZM (Magyar Szolidaritás Mozgalom) kormányt alakítson és rendet vágjon végre ebben a kutya világban! Remélem segíthettem!


Megjegyzés küldése