2015. szeptember 21., hétfő

Nyílt levél Vadai Ágnes képviselő asszonyhoz!

Tisztelt Képviselő Asszony!

Ön, a 2015. szeptember 16. napján felháborodottan adott hangot azon véleményének, miszerint embertelen dolog vízágyút és könnygázt alkalmazni nők, gyermekek ellen.
 
Ez tény és ezzel egyetértek, csak az a bajom, hogy Ön sem az előzményekről, sem pedig arról nem beszélt nyilatkozatában, hogy a Röszkénél lezárt határon rekedt és ezért egyre feszültebb hangulatban lévő menekültek -folyamatosan taktikát váltva- nőiket és gyermekeiket tolták a legelső sorokba, majd a férfiak végül a szögesdrótot és a lezárt kaput szétszaggatva támadtak hazánk Rendőrségére.

Ez pedig még finoman szólva is csúsztatás.

Nem beszélt arról, hogy mindeközben a menekültek egy agresszív csoportja, a szerb oldalon épületeket szétbontva nemcsak almákkal és vizes palackokkal, de botokkal, kövekkel és méretes betondarabokkal felfegyverkezve követte el ezt a támadást.

Nem beszélt arról, hogy ugyanezek az emberek felgyújtottak bármit, ami a kezük ügyébe került és gumiból, vagy műanyagból volt. Tudja a sűrű fekete füst egyrészt álcáz, másrészt a messze távolból is jól látható, jól megjelöli azt a helyet, ahol a támadás folyik, jelet adva más, hasonló szándékú embereknek.

Nem beszélt arról, hogy e sajnálatra méltó emberek közül ismeretlenek a szerb oldalról kisgyermekeket dobáltak át a kerítésen, akik a másik oldalon leesve olyan sérüléseket szenvedtek, hogy őket végül a mentők szállították el.

Nem beszélt arról, hogy minimum húsz fő sérültet regisztrált a magyar rendőrség a sorai közt. Ahogy főleg arról sem beszélt, hogy a tömeget hergelők későbbi elfogásakor a rendőrség közülük egy főt, terrorizmus elkövetésével gyanúsított személyként azonosított!

Ön nagyon sok mindenről nem beszélt és ez -mondom- minimum csúsztatás, de szerintem nyugodtan hívhatjuk demagógiának. Kérdezem: - kit, kiket képvisel Ön?

Tudja, én csak minden bevezető nélkül belöktem volna Önt közéjük akkor, amikor a legmérgesebbek, hogy lássa, megélje ezt is. Vélem, hogy ott sem a nyilatkozatában elhangzottak, sem hangosan előadott: "...segítség..." kiáltásai nem védték volna meg. Az égvilágon semmitől.
Meglehet, sőt tudom, mindez így kicsit erős, de akkor sem értek Önnel egyet, és ehhez, ha jól hiszem jogom van.

Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő, aki amúgy kellően politikamentesen szokta előadni az érveit (már úgy értem, hogy az aktuális belpolitikától mentesen) azt mondta, hogy megkísérelni erőszakkal bejutni egy országba -hozzáteszem: csak, mert épp erre vezet az útjuk, miközben a helyi törvények nem hatnak rájuk, a helyi hatóságok elvárásaira fittyet hánynak stb.....- az elfogadhatatlan.

És szerintem is az! Ahogy az is elfogadhatatlan lett volna, ha áttörnek egy kapun és egy kerítésen és mi -mondjuk- nem teszünk semmit.
Megmutatták az erejük egy részét. És mi is a miénket. Persze most lehet azzal jönni, hogy minek is a kerítés és blabla........de ez e pillanatban engem nem érdekel.


Mert, ha már ott van az a rohadt kerítés -ami nem mellékesen az államhatáron áll- és mi (tök mindegy, hogy milyen okból, de) nem akarjuk, hogy azon bejöjjön bárki, akkor nem akarjuk és kész.
Máshol, az úgynevezett regisztrációs pontokon, minden további nélkül bejöhet, ha akar. Csakhogy ahhoz regisztrálnia kell. Nem nagy ügy, a menekültek egy része mégsem akarja (már ennek a szabálynak sem) alávetni magát. Vajon miért nem?
 

Viszont, ha ez okból végül megtámadnak bennünket, mert ez történt, nem más, akkor pedig védekeznünk kell!
Védekeznünk kell, mert nincs más választásunk! Önök, akik most politikát csinálnak ebben az országban, Önök azok, akik nem hagytak más választást. Önök, politikusok mindannyian!

A véleményemet a kormányzó párt demagóg kommunikációja alakította ki? Bár létezik, de nem.

Azon túllépve, egyszerű alapvetéseket írtam le azzal, hogy tudom: - a kormányzópárt erős belpolitikai érdekei (is) ott álltak a háttérben, amikor döntéseiket meghozták, hiszen annál jobb ellenségkép, mint a félelmetes bevándorló amúgy nem is kell.

Ettől függetlenül azonban nem bánom, ha a hazánkba bármilyen okból érkező tudomásul veszi, hogy csak bizonyos szabályok betartása mellett léphet be és, ha e szabályok (például a regisztráció) betartására (amelyre nem mellékesen éppen az Európai Unió kötelez bennünket) nem képesek, vagy nem hajlandóak, akkor nincs belépés!

Támogatnunk kell őket? Bizony igen, alapvető emberiességi kötelességünk!
Jogaik vannak? Hát persze. Ahogy mindenkinek, aki a kötelezettségeinek már eleget tett! Engem az édesapám tanított erre!

 

Még egyszer kérdezem: - kit képvisel Ön? Mert engem bizonyosan nem.

Nincsenek megjegyzések: