2015. szeptember 8., kedd

PIRIPÓCS, 2015. SZEPTEMBER 8. 05:00

Hello kedves olvasó!
A mai reggel, egy a bejegyzésben is látható fotóval kezdődött. Nemigen tudtam kihagyni ekkora 'magas labdát', úgyhogy lecsaptam rá.  De hát, így van ez nálam 'íróféleségnél'. Látod, a téma az utcán hever. Szó szerint, csak le kell hajolni érte és én, időnként megteszem:



.................özv. Kovács Józsefné, Mari néni, a piripócsi T.Sz. nyugdíjas fejőasszonya, ezen a nyáron vetemedett életében először arra, hogy a 31.000.-Ft-os nyugdíját valahogyan kiegészítse. 

 
Az eddigi életéből azt a következtetést vonta le, hogy rövidesen éhen döglik ha nem tesz valamit, így a háztájiban megtermett javakat kezdte, -persze tökéletesen törvénytelenül- pénzzé tenni oly módon, hogy a hátsó udvarban legelésző egy szem tehénkéje tejét adogatta el, vagy ami ebből rámaradt, abból vajat, túrót készített és azokat vitte a vásárba.
Azonban fogalma nem volt az őstermelői igazolvány szükségességéről, vagy épp a nyugtaadási kötelezettségéről, de hát a törvény nem tudása nem mentesít a felelősségre vonás alól ugye.
Kipakolt, majd nagyjából hat perc alatt bukott le, a NAV derék ellenőreinek hála. A későbbi eljárásban a hatóság (hasra ütéssel megítélve a be nem fizetett kötelezettségek nagyságát), hatszázezer ropogós magyar forintra bűntette Máriánkat, aki a maga nyolcvanhat évével, bizony értetlenül állt a postás által kézbesített határozat előtt és persze, hogy nem fizette be a büntit, hisz nem volt miből.

Így teltek, múltak a hónapok, amikor újabb papír jött, ezúttal már egymillió-kétszázezer forintról, hál'istennek huszonkét oldalas indoklási résszel, amivel -lévén manapság már hűvösek a reggelek- Mari néni már be tudott gyújtani a konyhai masinába.

Persze a hatóság sem volt eközben tétlen. Széleskörű nyomozást folytatva állapították meg, hogy özv. Kovács Józsefné gyanúsított néhai férje, Kovács József ugyanannak a T.Sz.-nek volt a fővadásza, ahol Mari néni fejőlány és a hagyatékból a gyanúsított rendelkezik egy darab, 1909-ben gyártott rókavadász flintával, amely a tisztaszoba falát ékesíti. Bár lőszert közel hetven éve nem gyártanak hozzá, így az nem minősül fegyvernek, azért jobb az elővigyázatosság.
 
A titkos nyomozás eredménye összeállt. Eszerint hősünk egy, a hatóság intézkedésének többszörösen ellenszegülő, fegyverrel rendelkező személy. A fotó pedig azt a pillanatot örökíti meg, amikor a hatóság az özv. Kovács Józsefné (Mari néni) gyanúsított elfogására összpontosított erőkkel halad Piripócs, Tikfa utca 22. szám alá, hogy az ott tartózkodó, veszélyes fegyveres bűnözőt elfogja. További szép napot nektek is, remélem segíthettem!  Ha más nem egy kis nevetéssel.

Nincsenek megjegyzések: