2015. szeptember 8., kedd

VAN VÉLEMÉNYETEK? MERT AMÚGY ÉRDEKELNE:

Hello kedves olvasóim!

A napokban a Facebook-on kelt egyik bejegyzésemet osztom éppen azzal, hogy érdekes módon ott, sem a like, sem a hozzászólás kategóriában nem aratott osztatlan sikert. Az adócsalásról szólt, valahogy így:



".....Mert az adócsalás amúgy mifelénk (Magyarországon) például már-már népszokássá, össz-nemzeti focivá vált.
A lakosság nem bízik meg az államban, ezért adót csal. Az állam nem bízik a lakosságban, ezért új és még újabb adónemeket eszel-és vet ki, melyeket a nép igyekszik újabb trükkökkel ismét elcsalni.
 
Mindezek mellett egyrészt az ország gazdasága (többek közt ezen tény miatt) nem áll valami erős lábon, másrészt olyan mértéket öltött mára a mutyi és a korrupció (mely sokszor egy és ugyanaz), amit forintálisan szinte kifejezni is lehetetlenség.
 
Az egész nem túl bonyolult, hiszen az (egyébként) lopkodó népet, benne a rendes adófizetőkkel, rendkívüli módon zavarja, hogy az amúgy megfizetett adóból nem lát egészségügyet, oktatást, közbiztonságot, míg az államot meg az zavarja (nyilván ott sem mindenki tolvaj), hogy rendre nem teljesülnek a tervek. 

Nem mellékesen mindez egy önmagát generáló, végül önmagába zuhanó spirál, amely egy rendkívül gyenge államra mutat. Ezért aztán -és mert az idejének nagy részét stadionépítéssel tölti- ugyanez az állam, a kommunikációjával időről időre problémákat (ellenségeket) generál, hogy legyen miről beszélni, a valódi gondok helyett. Van véleményetek? Mert amúgy érdekelne!......"

Eddig az idézett poszt. Elméláztam, hogy vajon azért nem szóltunk hozzá, mert magunk is megrövidítjük itt-ott az állambácsit nagy rendszerességgel és nem szeretnénk képbe kerülni, vagy rendes adófizetőkként pusztán a mostanra lassan eluralkodó félelem motivált bennünket, a hozzá NEM szólásra? Érdekes kérdés ez is..................
Ám ha mindezzel csak annyit értem el, hogy olvastán a gondolataidba merülsz, már segítettem!

Nincsenek megjegyzések: