2011. április 1., péntek

Április elsejei médiahírek

Hello kedves olvasó!
Mivel ma (2011. április 01-én) egy igen jeles napot élünk meg, ezért úgy gondoltam, hogy kedveskedek néhány mai hírrel. Azt ugyan nem tudom, hogy megtréfált-e bárki téged a mai napon, de én törekszem arra, hogy igenis vedd komolyan az alant olvasható sorokat. 
Íme: - hírek április elsejéről.

2011. 04. 01. m1 híradó: 
A Magyar Televízió: Ma reggel című műsorának élő adását szakították meg a szerkesztők, mert a híradó rendkívüli kiadással jelentkezett. A stúdiókép megváltozása idején, a láthatóan feszült hírolvasó (szerkesztő műsorvezető), remegő kezében papírlapokat tartva olvasta be, hogy a Budapest, V. kerületben található Kossuth téren, egyik pillanatról a másikra alakult ki egy (természetesen be nem jelentett)  tüntetés, a Parlament épülete előtt.
A háromszáznyolcvanöt tüntető azonban érdekes módon nem az épületbe kiabált be és nem is akart oda bejutni, hanem egyenesen onnan jöttek elő, hogy követeléseiket előterjesszék.
Az elegáns öltönyökben, kosztümökben utcára toluló tömegben többen transzparenseken hirdették szándékaikat. A láthatóan sebtében összeütött táblákon a magasabb bért, kiemelt költségtérítést, vagy dupla költségtérítést feliratok voltak láthatóak, és egy kisebb, inget és valamilyen fekete mellényt viselő csoport árpádsávos zászlókat is lobogtatott.
A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, azonban az egyenruhások parancsnokai tanácstalanok voltak, mivel a tüntetők kizárólag a személyes mentességet is élvező országgyűlési  képviselőkből álltak. 
Ezután azonban, anélkül, hogy személyes szabadságukban korlátoznák, vagy bárkihez hozzáérnének, kordonokkal vették körbe a több mint háromszáz főt, majd a helyszínen intézkedő parancsnok tárgyalásokba bocsátkozott a demonstrálók vezetőjével, Lázár Jánossal, a Fidesz frakcióvezetőjével, aki elmondta, hogy a kizárólag pénzügyi tartalmú, tizenkét pontba foglalt petíciót a népnek szeretnék átadni. 
Miután azonban a népet nem képviselte a helyszínen senki (mert az a tüntetők dolga lenne a normális hétköznapokon) ezért a rendőrök parancsnoka távozásra szólította fel a több mint háromszáz főt. 
A tüntetésben résztvevők közül a felszólításra az LMP bátor tagja kb.: nyolc perc alatt visszatakarodtak a Parlamentbe, ahol még sokáig bólogattak mindenre. 
A Jobbik néhány vehemensebb képviselője a kordon mögül megpróbált molotv koktélt dobni az őket körbevevő rendőrökre, de a Fidesz képviselői leállították őket mondván, hogy még meggyullad valamelyik képviselő drága öltönye, majd rövid hezitálás után a Jobbikkal együtt ők is visszamentek a T. Házba, csak Vittner Máriát kellett előállítani, aki -miután a gyógyszereit a Parlamentben feljetette- "Rohadt ÁVÓ!" -szavakkal nekiment néhány egyenruhásnak. A teret legutoljára az MSZP képviselői hagyták el, akik közölték a parancsnokkal, hogy tulajdonképpen ki sem akartak jönni, de a kétharmados többség kényszerítette ők.

2011. 04. 01. TV2 Tények:
A TV2 híradójában, a NAV (Nemzeti Adó-és Vámhivatal) közleményét olvasta be, fülig érő mosollyal az ezzel a hírrel debütáló Máté Kriszta, Bárdos András páros, akik ugyanezen a napon kezdtek ismét híradózásba régi csatornájukon.
A hír szerint a NAV az szja (személyi jövedelem adó) körébe tartozó adózókra vonatkozó legújabb adókulcsok közlésére kérte fel a médiákat. Eszerint a minimálbér járulék-és adómentes lesz, annak alsó határát 100.000.-Ft-ban határozták meg.
A bruttó 100.001.-Ft. és 300.000.-Ft. között keresők szja kulcsa 5%-ra módosult. A 300.001.-Ft és 500.000.-Ft között keresőknek a jövőben 9%-ot kell adó formájában befizetniük. Az 500.001.-Ft és 800.000.-Ft. közötti jövedelműek 12%-os adóra kell, hogy számítsanak, míg a 800.001.-Ft., vagy afölött keresők 51%-os adóra kell, hogy készüljenek 2011. május 01-től. Közleményében a NAV hozzátette, hogy ugyanettől az időponttól adómentessé válik a cafeteria minden formája, valamint az alapvető élelmiszerek, a gyermekruhák, a tanszerek ÁFA-ja 2% lesz.


2011. 04. 01. Magyar Nemzet Online
Az ismert napilap online változatának vezércikke nem csak a fent megjelent új adójogszabályokat elemezte cikkében, hanem kitért annak társadalmi, demográfiai hatásaira is, néhány új információval is kiegészítve a híradásokban megjelentek.
A vezércikk szerzője titkos, ám leinformálható forrásokra hivatkozva olvasóinak azt is elárulta, hogy az új kedvező jogszabályok alapján a kormány jelentős, pozitív demográfiai változásokkal számol. Ennek szellemében már ez év május 01-étől jelentős kiadásokat tervez. Lakások tízezreinek építését kezdi meg. A lakásvásárlás állami támogatását  visszaállítja, de ezzel egy időben az ún.: szocpol-csalások visszaszorítása érdekében, tervei szerint állami támogatást (szociálpolitikai kedvezményt), azaz vissza nem térítendő támogatást, csak olyan párok (személyek) vehetnének fel, akik közül mindketten ismertek a NAV előtt, azaz érvényes társadalombiztosítással és adózott jövedelemmel, avagy nyugdíjjal rendelkeznek.
A cikk szerzője olvasóival további, szinte hihetetlen híreket is közölt. Írásában megfogalmazta, hogy a kormány a magyar nemzetiségű állampolgárok továbbá megsegítését is kitűzte zászlajára. A várható demográfiai mutatók arányában új, korszerű orvosi alapellátását, kórházi ellátás bevezetését tervezi, ahol csak érvényes TAJ számmal rendelkezők (azaz a TB-t minden hónapban befizetők) ellátása folyhat. 
Gyermekjóléti intézkedésként a kormány kötelezi a vele szerződő kivitelezőket arra, hogy az általuk létesített lakóparkok műszaki átadását csak akkor végezhetik el, ha azokban legalább három, egyenként 100 lakásos társasház áll, minimum öt parkosított, az EU szabványoknak megfelelő játszótérrel, járdákkal, parkolókkal és 300 család befogadásánál már egy, a lakópark területén álló, berendezett óvodával adhatja a kivitelezést át.

Ugye milyen szép is lenne? Egy korábbi cikkben már leírtam: -a magyar ember hajlamos elhinni mindent, amit kinyomtatva, vagy monitoron lát, de nem szabad. Ezeket a híreket itt fenn most -bármennyire is tetszett- nem hidd el kedves olvasó. Bár azért én személyesen nem bánnám, ha ennek csak egy kis százaléka mégis megvalósulna. Remélem azért megnevettettelek! Remélem segíthettem.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

De kár, hogy csak április elsejei hír...

jaszaipost írta...

Sajnos ez tényleg csak vicc volt.