2011. április 27., szerda

GYÖNGYÖSPATA!

Hello kedves olvasó!
Engedd meg, hogy idézzem a Fidesz választási kampányának hajrájában tett egyik kijelentését: "KÉT HÉT ALATT RENDET TESZÜNK EBBEN AZ ORSZÁGBAN!". Hát mit mondjak? Eddig ez aztán nagyon jól sikerült.
Nyilván ott vagy a hírek befogadása terén, és a hírnek is van egy olyan szokása, hogy még a csapból is folyik, így nem hiszem, hogy nagyon tájékoztatnom kellene téged (vagy bárki mást e kis bolygón) arról, hogy mi folyik most a heves megyei Gyöngyöspatán. Ennek ellenére azért dióhéjban összefoglalnám a történteket, hogy aztán közösen vonjunk le néhány következtetést.
Munka után édes a pihenés.
Gyöngyöspata neve, eddig történelméről, a borairól, templomáról, vadászterületeiről és horgásztavairól  volt híres, azonban a település neve lassan kezd beleégni minden magyar polgár memóriájába, függetlenül attól, hogy korábban hányszor hallotta az említett község nevét. Ez még jó is lehetne, ha valamilyen turisztikai információs portálon olvastuk volna, egy-egy új szolgáltatás (borturizmus, vadászcentrum, új túraútvonal, bla bla bla) kapcsán, ám az igazság sajnos nem ez.
Az igazság az, hogy a szenzációhajhász írott-és elektronikus sajtó a munkatársait lassan le is költözteti oda, hogy (manapság bármiről), élőben tudjon közvetíteni. Igaz, a legtöbb híradás ma délután csak költözködő cigány nőket és gyerekeket, bográcsozó véderősöket, a fűben henyélő cigány férfiakat, vagy éppen azt a nagyjából százötven rendőrt tudja újra és újra mutogatni, akik folyamatosan járőröznek a település utcáin.
Együtt csipegetnek. Na szép.
A hír pedig az, hogy a tegnapi este folyamán a Véderő egy, valamint az ún.: Betyársereg három tagját, nagyjából húsz (Vagy nyolcvan? Ezt nem lehet tudni, de úgy gondolom a nagyobb szám közelebb állhat az igazsághoz.), fő cigány férfi bántalmazta. A sérültek beszámolója szerint (a televízióban bemutatott felvételeken látható, varrott sérülésekkel alátámasztva) egy születésnapi ünneplést követően tartottak Eszes Tamás Véderő parancsnok háza felé, amikor az említett támadás történt. A verekedésben részvevő cigányok csövekkel, botokkal, és egyéb eszközökkel felfegyverkezve hajtották végre a támadást, melyben a sérülteknek nem sok lehetőséget hagytak a védekezésre.
Természetesen nyilatkoztak a romák képviselői is. Több újság is lehozta, idézem:  "Mindenhol azt írták, a cigányok kezdték, pedig ők jöttek ide az utcába" - kiabálták. "Hónapokig tűrtünk, tegnap elszakadt a cérna" - mondta az [origo]-nak egy fiatal férfi"
Egy kicsit ismerős arc, egy kicsit
ismerős mozdulat.
Akkor most hogy is van ez? Ki kezdte? És mit? Csak nem igazat állítanak a sérültek? Mert az én olvasatomban az idézett mondat felér egy beismerő vallomással! Hogy megmagyarázzam: -ha én mondtam volna ugyanezt, bárki, aki ért MAGYARUL, az ezt a mondatot úgy értelmezte volna, hogy nekem nem tetszik, ha más bejön abba az utcába -függetlenül attól, hogy az közterület- amelyben egyébként lakom és azt úgy kérem ki magamnak, hogy agyonverem azt, aki bejön oda, ráadásul még el is ismerem mindezt, egyetlen mondatban. Én legalább is így értelmeztem ezt a mondatot.
Az LMP-hez közeli TASZ (Társaság a Szabadságjogokért) természetesen hallatta a hangját és azonnali megoldást követelt a kormánytól, a belügyminisztertől, a rendőrségtől. Eddig nem is volna ezzel baj, hiszen valóban azonnali (és országos jellegű) megoldásra lenne végre már szükség. De! A TASZ természetesen azzal elégedetlen, ahogy azokat a szerencsétlen gyöngyöspatai romákat megviseli a fennálló helyzet. Most őszintén: - ki a faszt érdekel? De legyünk tényleg őszinték: -a gyöngyöspatai magyarok jogai hol maradnak? 
Az erdő-és földművelésből, mezőgazdasági beruházásokból, gyári munkából, vállalkozásban folytatott tevékenységből, egyszóval: -munkából élő, egy egész életen át adózó, ennek ellenértékeként minimális nyugdíjat kapó, sokszor idős, beteg, védtelen emberek jogaiért ki fog követelőzni? Hol van az a magyar jogvédelmi csoportosulás, amelyik egyszer az életben felemeli majd a hangját a többségi, szorgalmas, dolgos, törvénytisztelő polgár életéért, testi épségéért, javaiért?
Majd a TB-re kell a Mercedes ára.
Szerintem nem túl nagy kérés, vagy elvárás egy jogvédő szervezet felé, de tudom, hogy erre nem kerül egyhamar sor, mert az ilyen csoportosulásokban dolgozó, az egyetemet még éppen-csak mostanában elvégző, apuci, anyuci kedvence jogászgyerekeknek (akiket éppen-hogy a szüleik küldtek a jogvédők közé, hogy végezzenek némi társadalmi munkát, mielőtt átveszik apuci, anyuci gyárát, szállodáját akármilyét), miután eleve burokban nőttek fel a gazdag szülők árnyékában, valószínűleg halvány fogalmuk nincs arról hogy milyen lehet Gyöngyöspatán, a Bajcsy úton lakni, aminek a felső részét magyarok, míg az alsót romák lakják és mellékesen ugyaninnen nyílik a tulajdonképpeni cigány telep bejárata is, ergo: - hosszú évtizedek óta naponta szembesülniük kell a fűben döglő, az utcákban (látszólag) céltalanul bóklászó, mindenkibe belekötő, a Bajcsy sarkán lévő bolt előtt lejmoló, lehúzós, agresszív, iskolakerülő cigányokkal.
Az adó befizetéséhez kér telefonos
segítséget.
A faluban most igen feszült hangulatban peregnek az órák! Különösen a tegnapi események megtörténte teszi feszültté az embereket. Lett légyen az magyar, vagy cigány. Mindenki fújja a magáét. A Véderő, a Betyársereg, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, vagy más hasonló szervezet masírozásával nagyon nem értek egyet, mert nem jó látni, ahogy fasizálódnak az emberek. Nem jó látni, mert az irány, amelyet a megoldás érdekében felvettek, az esetleg akár  egy polgárháborúhoz is elvezethet, ami már valóban senkinek nem lenne jó. 
Mindezek ellenére én mégis azt mondom, hogy a Gyöngyöspatára csoportosult önjelölt közrendvédelmi társaságok megjelenése és folyamatos jelenléte végre fel kell, hogy nyissa mindazok szemét, akik felelősek lehetnek a kialakult helyzetért.
És még pihennek egy kicsit.
És gondolok itt most elsősorban politikusainkra, akik ahelyett, hogy piros szegfűkkel dobálóznának (mert manapság nagyon másra nem jók), vagy alkotmányoznának, vagy tűzoltás gyanánt olyan Btk. módosításon törnék a fejüket, amely bűncselekménnyé teszi (Orbán utasítása alapján nagyjából jövő hét szerdától) az önjelölt véderők tevékenységét, vagy ahelyett, hogy ingyen pénzzel tömik tele (harmadik generáció óta) a cigányok zsebét, nos ahelyett a most megmutatott szigorral állítaná munkába ezeket a fűben döglő, henyélő, lusta, dagadt embereket. Így a probléma magától szűnne meg, mert nem a cigánnyal van a baj, hanem az ingyenélő, lusta, agresszív tolvajokkal van tele a fasza a népnek. Csak ezt már feljebb kellene felismerni, nem itt lenn.
Amikor az írás szünetében felálltam egy kicsit levegőzni, és kinéztem annak a társasháznak az ablakán ahol élek, egy szép, rendezett, az itt lakók által fejlesztett és karbantartott parkot láttam. Beszélgető, nyugodt emberekkel, önfeledten játszadozó, kerékpározó kisgyermekekkel. A látvány talán még feledtethetné is velem a közeli Gyöngyöspatán most is zajló eseményeket, de nem hagyja (a házunktól igen jól hallhatóan) kétpercenként felordító sziréna hangja, vagy az épület közvetlen közelében járőröző rendőrségi helikopter látványa. 
Viszont egy dolog ebből is leszűrhető: -senki nem bújhat el a probléma elől és nem dughatja a fejét a homokba, mert mindenkit érint az, ami most a közeli községben zajlik akár Gyöngyöspatán él, akár bárhol máshol ebben az országban. Remélem segíthettem!

2 megjegyzés:

just_me írta...

Jól látod a helyzetet Jaszi.Osztom a véleményed.

Unknown írta...

Rohadjon meg az összes foteljogvádő...idejönnek pestről a XII. kerület tetejéből és osztják az észt a "parasztoknak" hogy mennyire "rászístákok" is, meg elnyomják a szegínyromákokat...
Hát a jó édes K anyukáját a tasz-nak....meg az ombuccmannak is.
Költözzenek le közéjük egy hétre...vagy csak egy pár napra,majd megtudják hogyha nem marad irmagja sem a cuccaiknak.
Ma a buszon hazafelé a sofőrrel beszéltem,régi ismerős.
Adácsi srác..azt mondja amióta patán áll a bál, az adácsi rétinégerek elszemtelenedtek..az eddiginél is jobban.
Az elmult egy hétben 5 betörés volt a faluban.Már be sem jelentik a rendőrségen,mert fölösleges.
KÖSZÖNJÜK POLITIKUSKÁIM hogy adjátok a meszticek alá a lovat!!