2011. augusztus 20., szombat

RAZZIA AZ AQUAPARKBAN

Hello kedves olvasó!
Van itt egy sztori. Bevallom meglehetősen régen körmöltem (bocs mindenkitől, de kissé fárasztó hetem volt) és e mostani írás is csak egy hír, de annyira hihetetlen, hogy át kell adjam nektek. Azután mindenki döntse el, hogy megtörtént esemény, vagy csak egy újabb rész a The Slider című sorozatomból:

Tizenhét fiatalt tartóztatott le az iráni rendőrség, Bandar Abbasz nevű tengerparti város aquaparkjában vasárnap. A letartóztatás oka: -tetten érték őket, amint fürdőzés közben, játékból vizet locsoltak egymásra. A hatóság által adott tájékoztatás szerint a fiúkat és  a lányokat "tiltott cselekedet" miatt vették őrizetbe. Öt főt azonnal, míg a többieket óvadék fejében csak később engedték szabadon.
Hasonló meglepetésszerű ellenőrzésre is volt már példa. Egy a facebookon terjedő meghívás hatására 2011. július 29-én több száz teheráni fiatal esett egymásnak vizipisztolyokkal, slagokkal a hőségtől fuldokló főváros egyik belvárosi parkjában. A hatóságok és a sajtó konzervatív része éles hangon ítélte el az önfeledt játékot. 
A legnagyobb baj az volt, hogy a játék során több lány hidzsábja (a hajat és a vállat is takaró fátyol) félrecsúszott. A közösségi portálon terjedő fotók nyomán akkor tíz embert tartóztattak le. Ahmad Ruzbahani ezredes, az iráni erkölcsrendészet vezetője bejelentette: - a biztonsági erők országszerte erőszakkal fognak fellépni a hasonló akciókkal szemben. (AFP)
Nos, mi a véleményed kedves olvasó? Valóban azt gondolod, hogy mindez megtörtént, vagy inkább azon vagy, hogy mindez csak a blogszerző agyszüleménye? Mit gondolsz? Élhető világban élsz és tőled keletre a rendőrség kissé másképpen reagál az ártatlan gyermekjátékra, vagy azt hiszed: -ez baromság, ilyen nem lehetséges!?
Csakugyan. A cikk stílusa, gondolatmenete, "agyamentsége" rám vall, de nem biztos, hogy mindent el kell hinned, amit kinyomtatva, vagy egy internetes lap oldalán látsz. Nem könnyű feladat, várom a reakcióitokat, azután megadom a választ. Remélem segíthettem.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nem is tudom..annyiminden kering a közelkeletről, ami urban-legend kategória,mikozben sok dolog simán elképzelhető.
A fundamentalizmus sajna valós veszély,akár keletről,akár nyugatról közelít!
Szerintem igaz...lehet benyaltam?:)