2011. január 30., vasárnap

28 000 000.-Ft. Másodszor (Humor?)

Hello kedves olvasó!
(Ha igazán érteni akarod az alant következőket, akkor először olvasd el a 28 000 000.-Ft című írásomat, mely ezen bejegyzés előtt kelt, így ezen bejegyzés alatt található.) Bevezetésként mégis csak annyit, hogy kósza, a kormány költekezéséről szóló hír kapcsán ötleteltem az előző írásomban, ám eszembe jutott még néhány ötlet, így ezeket szórom most rád:

2011. június 01. Magyar Nemzet: A belügyminiszter magyarázkodik
"Pintér Sándor a második Orbán kormány első belügyminisztere a tegnapi napon, az Országgyűlés erre az esetre létrehozott különbizottsága előtti megjelenése alkalmával, a képviselők által feltett kérdésre, mely szerint: -Hová lett a rendőrség idei költségvetése?- a következőket válaszolta:

- A 2010-es évben hatalmon lévő szociáldemokrata és szocialista koalíció által megalkotott költségvetés iránymutató számai szerint a rendőrségre szánt tavalyi összeghez képest idén 0.0002%-al növelték a rendőrség finanszírozására szánt pénzt. Ezt követően Pintér Sándor arról tájékoztatott, hogy ezek a pénzeszközök bőségesen fedezni fogják a rendőrség munkabérét és dologi kiadásait. 
Arra, hogy hogyan képzeli mindezt megvalósulni, a belügyminiszter elmondta, hogy a tevékenységi területek átvilágítását követően, még idén kiszervezésre kerül az igazgatásrendészet teljes egésze, melyet a NAV (Nemzeti Adó-és Vámhatóság) mintáját alapul véve, az önkormányzatok szabálysértési hatóságaiba olvasztanák be. A teljes egyenruhás állományt érintő közbiztonsági járőrszolgálatot megszüntetik, mivel a 2006-os események során bebizonyosodott, hogy az egyenruhások fenntartásának nincs semmi értelme. 
A terrorelhárítás ezzel szemben mindenek feletti elsőbbséget élvez, így a fenti területekről kieső személyek jelentős részét (irodában dolgozó idős hölgyeket, és az öregebb egyenruhásokat) egytől-egyig kommandóssá képzik át. (A fiatalokat azért nem, mert azokat elbocsátják, lévén több esélyük még a civil életben.) 
A bűnügyi szolgálatokat vidéken mindenütt megszüntetik, és az így felszabaduló munkaerőből a falvak körzeti megbízotti állományát erősítik majd úgy, hogy minden egyes településre átvezényelnek legalább két nyomozót és csak az ORFK-n, Budapesten lesz bűnügyi osztály.
A beszámoló a bizottság tagjaiból szinte azonnal (köztük kormánypárti tagokból is) ugyan óriási felháborodást   váltott ki, de Pintér belügyminiszter úr távozását követő percekben a hőbörgő honatyákat a Terrorelhárító Központ munkatársa letartóztatták, így a maradék három képviselő elfogadta a beszámolót."

2011. augusztus 12. Blikk: Ismeretlenek eltulajdonították a miniszterelnök szolgálati Audiját!
" Az ORFK sajtóügyeletesétől megtudtuk, hogy az éjszaka folyamán ismeretlen elkövetők a Parlament előtti, zárt területről eltulajdonították a miniszterelnök szolgálati Audiját. 
A hónapokkal ezelőtt megszüntetett Köztársasági Őrezred munkatársai helyett, ma már (anyagi okokra történő hivatkozással) civil biztonsági cég munkatársai vezetik a védett vezetők gépkocsijait. Mivel azonban az éjszakai ülés elhúzódott és a sofőr munkaideje lejárt, az úgy hagyta ott a gépkocsit, hogy abban benne volt az indítókulcs. Ezt használta ki az ismeretlen tolvaj, aki a felvételek tanulsága szerint kapkodás nélkül állt ki a parlament udvaráról. A videón az is jól látszik, hogy az őrt álló egyenruhás még tiszteleg is a tolvajnak. Ennek ellenére ma reggel a miniszterelnök és munkatársai új, a korábbinál modernebb Audi és Mercedes gépkocsikkal érkeztek az ülésre.
Tudósítónkban felmerült a kérdés, hogyan lehetséges az, hogy már másnap új járművek tűnhettek fel, ezért meg is kérdezte a miniszterelnök szóvivőjét a szokásos napi tájékoztatón. Szíjártó Péter a miniszterelnök szóvivője válaszában elmondta, hogy a kormány felkészült az efféle helyzetekre, ezért még tavaly ősszel, a párt hatalomba kerülésének napjaiban megrendelték azt a teljesen új, harminc darabos gépkocsiflottát, amelyet ilyen esetekben használnak. A szerződés szerint gépkocsinként (csekély havi 10.000. Euro) rendelkezésre állási díjat fizetve a kereskedő az esemény napján biztosítja az eltűnt, más okból megsemmisült gépkocsik helyett az új járművet, melyet -ha kell- különdíj ellenében, még az éjszak folyamán leszállít Németországból."

Nincsenek megjegyzések: