2011. február 21., hétfő

Az államadósság

Hello kedves olvasó!
Az alant következő sorokat, a mai napon kaptam e-mail-ben egy nagyon kedves, számomra hiteles barátomtól (az egyik legjobb barátomtól) és annyira megdöbbentem ezeken a számadatokon, hogy úgy gondoltam, itt, e fórumon is megosztom, hogy te is elolvashasd. 
Semmit nem kívánok hozzáfűzni és nem is kívánom kommentálni, csupán szerkesztem és (az uszító, vagy jelentéktelen részletek nélkül) közlöm. Íme:

"Az államadósságról

Olvasd el és add tovabb!!! (mindenki számára fontos továbbított levél)

Az ECHO tv Analízis c. műsorában Bogár László és Lóránt Károly közgazdászok elmondták, hogy bizonyos ......"          ".........körök   -  hogyan működtetik a pénzpumpát, amit a Fidesznek sem lesz szabad megpiszkálni.  (A Fidesz teljes mértékben a multinacionális banktőke markában van.)
Ezért örül a nemzetközi pénzvilág a 2/3-os többségnek, mert így simán mehet majd minden tovább, pontosan úgy, mint eddig. Tegnap kaptam ehhez a riporthoz egy számítást. Be is illesztem, hogy lássátok, miről is van szó, és mit művelnek Sorosék velünk - illetve ehhez hasonlóan, természetesen más országokkal is.  Szigorúan bizalmas anyagok, és az adatokat erősen őrzik a nyilvánosság elől. A mi célunk viszont az, hogy minél több ember tudja meg. Ha egyetért velünk, segítse munkánkat, azzal, hogy terjeszti anyagainkat. Nem csoda, ha az adatok megdöbbentőnek tűnnek, és még megdöbbentőbb, hogy egyetlen magyar politikus sem beszél(het) róluk.  Olvasson tehát Ön is a sorok között!

 Íme két hír, amit az emberek 99,9%-a el sem olvas, meg sem ért.

1. hír: Az ország államháztartási és külső finanszírozási helyzete látványosan javult.  A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni befektetési részlege átfogó összehasonlító elemzést állított össze a magyar és a lengyel költségvetési helyzetről. A ház számításai szerint a magyar államháztartás strukturális elsődleges egyenlege az idén (2010) a hazai össztermék (GDP) 5,3 százalékának megfelelő többletet mutat majd: 

2. hír: Röntgen alatt Magyarország - elégedett Brüsszel az eredménnyel, Magyarország tartja a gazdasági program megvalósításának irányát, javul külső pénzügyi helyzete,  állapította meg az Európai Bizottság, hétfőn közzétett, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) együttműködésben készített helyzetértékelésében. 
Az elfogadott 2010-es költségvetés összhangban van a 3,8 százalékos GDP-arányos hiánycéllal és jelentős tartalékok vannak benne. Tényadat: A vártnál kevesebb, 918,6 milliárd forint lett a 2009-es államháztartási hiány, azaz a GDP 3,6 százaléka.  Akkor most nézzük meg, mit is jelent ez MAGYARUL !!!

1.  A magyar államháztartás 2009 és 2010 között stagnál, azaz nem változik. (Most tekintsünk el a pár tízed százalékos csökkenéstől, vagy esetleges emelkedéstől.)

2. a fenti tényadatból így könnyen kiszámítható, hogy a magyar költségvetés 1%-a az 255 milliárd forinttal egyenlő. (Sima aránypár:  Ha 918,6 milliárd 3,6%, akkor 1% hány milliárd? Tehát 1% = 255 milliárd forint)

3. Idén, 2010-ben 5,3% lesz az államháztartás elsődleges többlete. Azaz 5,3-szer 255 milliárd, vagyis 1352 milliárd forint. Ez az elsődleges egyenleg. Vagyis 2010-ben ennyi pluszt termel MAGYARORSZÁG!!! 1352millárd forintot !!!

4. A 2. hír szerint mégis - tartható lesz a 3,8%-os hiány !!! Ezek szerint 3,8-szer 255 milliárd, azaz 969 milliárd forint lesz a hiány.

5. Kérdés: Hová tűnt az 1352 milliárd többlet és miből keletkezett a 969 milliárdos hiány. Ez ugyanis összesen 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár. Hová lesz ez a pénz? 
Kapaszkodjon meg!  Ez a pénz a KAMAT - amit mi magyarok (magyar állam), 2010-ben fizetünk a hitelezőinknek! 2321 milliárd forint, azaz 11,6 milliárd dollár ! Hogy érzékeltessük mennyi pénz ez, néhány példa:  az öt darab teljes egészében felépített 4-es METRO,vagy    13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20., és 21. havi nyugdíj, vagy a teljes, jelenleg már meglévő magyar autópályák felépítésének összköltsége, vagy mintegy 50-szer annyi pénz, mint amennyit az eltörölt vagyonadóból várt a kormány, vagy
 - 150 darab Grippen vadászgép, vagy
 - 2321 darab Combino villamos, vagy
 - 46 420 Zuschlag ügy során ellopott pénz, vagy
 - minden magyarnak - a csecsemőtől az aggastyánig - 232 000 forint.

 Ennyit fizetünk tehát a bankoknak csak kamatra 2010-ben. (Törlesztés nélkül !!!) Mit tehetünk?

Először is el kell érni, hogy ez közbeszéd tárgya legyen hazánkban, mert azoknak a kezében van a teljes hivatalos és pártmédia, akik a kamatokat szedik tőlünk, akik kollaborálnak a multinacionális pénzvilággal. Így soha, sehol nem hangoznak el ezek a számok. Az a politikus, aki netán beszélne róla, holnaptól a süllyesztőben találná magát.(Nem mintha mentegetni akarnánk, de az ehhez képest aprócsak morzsának számító Zuschlág-ügyről bezzeg hónapokon át harsogott minden média Na ez az igazi paraszt-vakítás!
Lássunk tisztán, kik is ezek a befektetők? Kik szedik a kamatokat? David Rockefeller, Nicholas Rockefeller, Soros György, és még néhány hozzájuk hasonló. Vegyük észre, hogy a nemzetközi pénzvilág urait semmi más nem érdekli, mint a haszon és a hatalom! Számukra az országok és az emberek nem többek, mint eszközök, az alantas céljaik megvalósításában.

A Világbank, az IMF, a különféle bankcsoportok és az Európai Únió nem barátja sem a magyar embernek, sem más országok polgárainak. Ez ellen lázadoznak most a görögök és ezért írták ki hatalmas betűkkel az Akropoliszra a négy bajbajutott ország kezdőbetűjéből képzett szót ( Portugal, Iceland, Greece, Spain)  hogy PIGS, magyarul disznók. Igen, valóban szemét DISZNÓK uralják a világot - disznó módon, mint a közismert regényben.
 Ha tenni szeretne valamit, legalább annyit tegyen meg, hogy küldje  tovább ezt a levelet, minél több, gondolkozásra még képes ismerősének. A tudás ugyanis hatalom, és a tájékozatlan tömegeknek jelenleg semmiféle hatalom, semmilyen eszköz nincs a kezükben, amivel megvédhetnék magukat, a mérhetetlen kiszolgáltatottsággal szemben...

Nincsenek megjegyzések: