2011. május 14., szombat

WOLF KATI (56 th Eurovision 2011)

Hello kedves olvasó!
Bevallom, először olvasói kérésre (mondjuk így: -nyaggatásra), de mégis belevágtam  a dalfesztiválról szóló cikkembe. Az eseményeket az m1-en tudod nyomon követni és szükséges is, hogy kövesd, mert ha igazán magyarnak akarod érezni magad, akkor most megteheted és inkább így (és itt tedd), ne pedig az utcán.
Persze nyilván fel kellett készülnöm a témában. Aki akar, nagyon sok mindent olvashat az Eurovíziós Dalfesztiválról, a kezdetekről, a bakikról, a bonyolult pontozási szabályrendszerről, a részvevőkről, a győztesekről. (Meg is érdemel az egész egy külön kis cikket, amit -ígérem- a következő alkalommal meg is írok.)
Apropó: -győztesek! Túl vagyunk az elődöntőkön. Meglehetősen sok ország indult idén is, és meglehetősen sokan véreztek úgy el, hogy nem kerültek a finálénak  még csak a közelébe sem. Mondjuk némelyik produkció -rossz hasonlattal- olyan volt, mintha óvodás gyermekkéz által készített vízfestményeket neveztek volna egy 3D grafikus programíró versenyre. Szóval akadt köztük néhány bűn-rossz is. (Egyiket-másikat még meghallgatni is komoly kihívás volt a számomra, de muszáj, ha már az ember fia írni akar az eseményről.)
Persze gyorsan hozzáteszem: - egy-egy előadás viszont világszínvonalú volt, (már abban az elődöntőben, amit magam is láttam, ugyanis amelyben nem lépett fel a magyar lány, azt annyira azért nem nézegettem), így összességében a mezőny vezető dalnokai erős konkurenciái lesznek, lehetnek nemzeti előadónknak: Wolf Katinak.
És akkor Wolf Kati! (Micsoda átkötések, Istenem: -egyre jobban megy ez nekem- ez persze csak egy vicc volt, némi öniróniával.) Szóval Kati!
A rendezvényért felelős ország (Németország) sajtója lesújtó véleményt alkotott az elmúlt napokban Wolf Kati teljesítményéről és magáról az énekesről is. A Spiegel és a Stern egymást túllicitálva írt mindenféle ökörséget a kétgyermekes anyáról. Többek között odáig elmerészkedtek, hogy azt állították: -úgy néz ki, mintha transzvesztita lenne. Azért ez -még finoman szólva is- egy cseppet erős.
Ám mi sem természetesebb, minthogy Wolf Kati mindezt mosolyogva, hűs és nyugodt derűvel kezeli, és azt mondja, az nem baj, ha foglalkoznak vele a német lapok, mert az azt jelenti, hogy számolnak vele a döntőben, vagy fogalmazhatok úgy is: -a (végső) győzelmet (most is) oly nagyon áhító németek tartanak Wolf Kati tehetségétől. És ebből az aspektusból már valóban nem is olyan nagy baj, ha megkísérlik lehúzni a magyar X Faktor döntősét, és az Eurovíziós Dalfesztivál -immáron- finalistáját, aki jó szerzőkkel és egy csodálatos dallal hengerelte le Európa 130.000.000.- (IGEN, JÓL OLVASTAD: százharminc-millió) televíziónézőjét.
És, hogy végül ne csak a német lapok ostobasága okozta keserű íz maradjon meg a szádban: - több reprezentatív felmérés is készült, a negyvenhárom! induló országban. A felmérések a fesztivál pontrendszerét alapul véve készültek és láss csodát: -harminc országban a megkérdezettek jelentős hányada Wolf Kati teljesítményét értékelte az ominózus tizenkét ponttal. Azért ez már jelenthet valamit! Így, ma este nézd a magyar1-en a döntőt és kívánom, hogy valóban láss csodát. Remélem segíthettem!


Nincsenek megjegyzések: