2011. június 5., vasárnap

Negyvenéves nyugger VIII. A SZIMAISÁG!

Hello kedves olvasó!
Ez kell? Szerintem nem.
Nehéz mégis meg kell tenni! El kell most vonatkoztatni a péntek esti eseményektől! El kell most vonatkoztatni Szima Judittól! Ugyanis, ha erre most lehetősége volna, akkor ugyanezt kérné tőletek!
Mint ismeretes pénteken, azaz 2011. június 3-án, a kaposvári ügyészség munkatársai, egy egész napos monstre házkutatást és lefoglalásokat követően, az esti órákban előállították, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát.
Micsoda lángelmék! Micsoda briliáns időzítés! Na most aztán magam is beszartam, de rendesen. Úgy megijedtem, hogy elhatároztam: -soha többé nem írok egyetlen olyan sort sem, amelyben ne adj Isten, kritikai hangvétellel élek a vezetés iránt. Olyan nagyon félek, hogy az már kimondhatatlan. Az őrizetbevétel hírére bezárkóztam, leengedtem a redőnyöket, kikapcsoltam tv-t, mobilt, számítógépet és csendesen rettegek itthon a sötétben!
Hát mit képzelnek ezek? Azt, hogy harmincezer dühös embert -és a családjaikat- be lehet szaratni, az efféle hozzáállással? Azt, hogy majd jól megijednek a népek és a fülüket, farkukat behúzva oldalognak el, hogy közben néhány prosti szakszervezet néhány prosti vezetője aláír majd minden eléjük tett papírt? Vagy netán azt, hogy ezzel a tettel egy csapásra megszűnik a tüntetéssorozat? Esetleg azt, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete, vagy a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete megszűnik és eltűnik egy tollvonással, a  teljes tagságával együtt?
2006-ban -és ez ma már tény- nagyon alapos előkészítést követően valakik szándékosan túlfeszítették a húrt! Akkor az utcára -a vonatkozó jogszabályok alapján sokszor éppen törvénytelenül- kivonuló tömegek megmozdulásait a rendőrség szétkergette! Megakadályozva egyébként ezzel a teljes káoszt, az anarchiát, Budapest teljes lerombolását. Hozzáteszem: -a bejelentett demonstrációkat, a gyülekezési jog hatálya alá eső rendezvényeket senki sem korlátozta! Akkor sem.
Szima Judit
Büntetőeljárások tömegkelege indult a szemkilövők parancsnokai, a földön fekvők rugdosói ellen. És viszont-feljelentés is érkezett a törött kezű, betört fejű, vagy éppen meggyújtott rendőrök részéről is. Jól eladható hírek voltak ezek akkoriban, amiből aztán lehetett politikai tőkét kovácsolni, majd választásokat nyerni gazdagon.
Figyeljétek meg: -a Lázár-féle: -minimum csúsztatásokat, de főleg hazugságokat tartalmazó folyamatos uszítással, mellyel (a sajtó ismételt hathatós segítségével), az átlagembert a rendvédelmi dolgozó ellen fordították, a szerezett jogok megsemmisítésének szándékával, az időhúzással, egyes szakszervezetek kizárásával, az egymással sokszor köszönőviszonyban sem lévő hírek, újabb és még újabb lehetetlen  kormányfeltételek lebegtetésével, és végül, de nem utolsó sorban Szima Judit őrizetbevételével üzent számotokra a kormány: -minket senki nem fenyegethet, azt tesztek, amit akartok, gyertek csak, állunk elébe!
Ez egy csapda! Mert, ha hétfőn valamilyen oknál fogva, ne adj Isten vér fog folyni, akkor azonnal be lehet jelenteni egy különleges vészhelyzetet, melyben a kormány a Parlamentet kihagyva szinte bármiben rendelkezhet és a rendelkezéseit azonnal végre is hajthatja.
Nekem úgy tűnik, most azt akarják elhitetni velünk (és a "zemberekkel"), hogy a lassan polgárháborús helyzetté váló feszültségről, ellentétről nem ők, hanem a jogaikért az utcára vonulók tehetnek.
Vagyis konkrétan azok a rendvédelmi dogozók, akik szerződést kötöttek (a szerintem teljesen mindegy, hogy melyik) állammal ám az állam most nem tartja a szavát. Az állam most kihátrál ezekből a szerződésekből, mondván: -nem is ők kötötték és különben is tarthatatlan a helyzet, mert erre most nincs is pénz és hasonló dogmák, melyeket naponta sulykolnak a gondolkodni igazán nem képesek fejébe, hadd szajkózzák ők is, egyre többen, mert az a kormánynak jó.
Mert eközben a háttérben gyors és alapos előkészítés folyhat a következő néhány nap történéseit és azok hatásait megtervezve. Ennek egyszer már beugrott a nép. Ez egyszer már bevált. És higgyétek el, a kormány nem rossz a sakkban.
Szima Judit most azt mondaná: -függetlenül a történtektől, valamint attól, hogy a most harcba induló szakszervezetet  tégláról téglára, forintról forintra, tagról tagra ő építette fel, miközben elveszítette a férjét, később a rendfokozatát is és függetlenül attól, hogy milyen módon időzíti őrizetbevételeit a kormány: -nem az ő személye, hanem az a magas cél a fontos, amelyért ő személyesen, sok száz aktivistája és a szakszervezet tagsága egyként szállt harcba! Ez már nem Szima Juditról szól! Ennél értelmesebbek vagyunk, ennél többet kell, hogy gondoljunk saját magunkról, a céljainkról és az eddigi tetteinkről! 
A TMRSZ vezetőjének korlátozása nem tarthat tovább hetvenkét óránál, ez szilárd meggyőződésem! Bezárása azonban a legtöbb emberből pontosan ellenkező reakciót váltott ki, mint amire az őt bezárók számítottak. Nem lehetetlenült el, nem vált bűnözővé, nem vált hiteltelenné! Az én szememben legalábbis nem! Viszont új fogalom került a magyar nyelvbe, a kitartás, a becsület, a tettrekészség, a jogbiztonság szinonimájaként: -A SZIMAISÁG!
Mert úgy harcolni, ahogy ő teszi, mert oly idealizmussal és a győzelembe vetett hittel embereket lelkesíteni, ahogy ő teszi: -hittel, akarattal, tettrekészséggel, civilként, nos így kevesen vezetnek ma Magyarországon szakszervezetet. Példája, hozzáállása ragdós. De a lelkesedés kevés lesz, holnap ész is kell majd!
Ezért innen kérem minden kollégámat, sorstársamat, minden a mozgalmat pártoló embert: -hogy a szerzett jogaiért, a kollégáik jövőjéért, a harc után szintén sorra kerülő összes kisember jogaiért küzdő fegyelmezett tömeg maradjon is az holnap (2011. június 06-án, hétfőn)! Ne sétáljatok be a kormány csapdájába! Ne legyetek egy előre elkészített forgatókönyv szereplői! Ne legyetek gyalogok a sakktáblán! Ne legyen rendkívüli állapot! Mert ekkor és csak ekkor nem taposhatnak el benneteket, bennünket, az ország lakóit! Remélem segíthettem!
Megjegyzés küldése