2010. december 9., csütörtök

Való (HÁNYÁS) Világ 4! Hogy miért?

Hello!
Hát nem csupa agy?
Kedves Olvasó! (Így csupa nagybetűvel, mert általában olvasol!) Te persze nyilván nem tudsz véleményt formálni akkor, amikor nem nézel ilyet. De hát ott vannak a reklámok, a műsorajánlóban megjelenő előzetesek, egy-egy "nagy" történés beharangozásával, és hát van olyan is, amikor mégis belepillantasz a műsorba. Na ez vagyok én (de őszintén). Magamnak - így ezáltal neked is és mindenkinek, kedves olvasó - beismerem, hogy időnként belenézek, a beharangozókat, reklámokat stb.. pedig nem tudom elkerülni. 
Az igazi megmérettetés
Hát nem igazán tudom eldönteni, hogy mennyire valóságos az, amit látok. Most nyilván nem arra gondolok, hogy a beszavazottak amatőr színészek, akik csak eljátsszák mindezt, hanem arra, hogy amint összezársz 14-15 különböző nemű, közel azonos korú, viszont teljesen más múltú, jelenű és habitusú személyt, abból azonnal rengeteg konfliktushelyzet alakul ki. Az átlagos televíziónézőnek pedig hidd el, ez kell. Feszültség, ordítozás, esetleg vér. 
Húú! Bombanő! Húú!
A műsorkészítők legutóbb azzal csigázták fel a kedves nézőt, hogy azonos kategóriából (szépfiúk) bejuttattak a szavazáson túl egy második srácot is, miután a bejutó ugyan több szavazatot kapott, de csak néhány mobilról (vagyis: a barátai, rokonai juttatták be), míg a másodikra a legtöbb (idegen) néző szavazott. Bement a fiú és azonnal kijelentette az előtte azonos kategóriából bejutónak, hogy szereti tiszteli, de meg fogja vele tartani a három lépést. Ezután nem sokkal odament a Geronazzo Mária-arcú, paplanszájú csajhoz, aki a legszívélyesebben üdvözölte, miután a nyakába ugrott, amikor belépett a villába és a következőket mondta neki:

"......Szandika! Téged kedvellek a legjobban, mint nőt és hát emberileg is ..." bla, bla, bla. 

Alekosz, vagy ki a fasz
Hogyan? Emberileg? Vagy hogy? Ezt nem igazán értettem. Mi az, hogy emberileg? Ahhoz, hogy megismerj valakit, sokszor egy élet is kevés (ebben nyilván egyetért velem rengeteg pár, akik mondjuk több évtizede élnek együtt), és akkor ez az idióta azt mondja a másiknak, hogy őt bírja a legjobban? Emberileg? Hát gratulálok. A műsor színvonala olyannyira lent van (emberileg is), hogy ha még egy kicsit lejjebb kerül, akkor már kínai feliratot kell majd alátenni, hogy megértse a néző. Bizonyosan nagyon aranyos, és önállóan korábban nagyot alakító és értékes emberek a műsor szereplői. Ám együtt egy igazi csürhe. Gondolkodnom sem kell azon, hogy vajon jelen társadalmunk keresztmetszetét látom, avagy sem, mert tudom, hogy nem. Exhibicionizmus, rosszul értelmezett törekvés, erőszakos benső, idióta agyatlanság jellemzi legtöbbjüket. Egyvelegük pedig a lehető leghamarabb fog robbanni. (És persze nyilván ez teszi érdekessé a műsort.)

Egyébként van abban valami mazochizmus, ha ilyet nézel és biztos vagyok benne, hogy ki tud alakulni egyfajta függőség a műsortól. Ezért nem ajánlom tulajdonképpen semmilyen korosztálynak! e műsor (és hasonló műsorok) nézést, a műsor honlapjának felkeresését, bármilyen érdekességet is kínál az előtte vetített  reklámanyag, mert maga a műsor - a benne szereplők viselkedésével, mondataikkal, és minden egyéb  megnyilvánulásukkal - rombolja a lelkedet és az agyadat! (Az agyadat talán kicsit jobban.)
Száz szónak is egy a vége. Vélem, hogy a műsor a legprofibb pszichológusokat és pszichiátereket alkalmazza a casting, a műsorfolyam felfuttatása, majd az adásba kerülés során. Gondolom, hogy említett lélekbúváraink igen magas fizetésért teszik mindezt (bár szerintem e tudás ilyen célú felhasználása nem kifejezetten etikus) a pénzt mégsem sajnálom tőlük, mert megdolgoztak (dolgoznak) érte, hiszen épp most írtam le ide a véleményemet a műsorról. (És ez már önmagában is baj!) Sőt! Fizetésemelést (vagy kötelet, te döntsd el ) érdemelnek majd, ha nézem, nézed ezt kiváló műsort.

Nincsenek megjegyzések: