2011. március 6., vasárnap

ValóVilág 4 Újratöltve (Humor)

Hello kedves olvasó!
Megérkeztem megint, ahogy kell, mert nem élet az élet véleménynyilvánítás nélkül, nekem meg aztán van bőven véleményem a dolgokról! Na! Bele is fogok.
A luxusbörtön lakóival igen sok esemény történt azóta, hogy utoljára körmöltem róluk, de a rengeteg képi (na és a hang útján terjedő) információt be kell ám fogadni, aztán fel is kell tudni dolgozni (ami nem egyszerű, az hétszentség) és csak aztán lehet véleményt formálni róla. Most is mint ahogy azt tettem az előző bejegyzésemben, egy gondolatébresztő írásra kell, hogy hivatkozzak. Ez ezúttal nem más, mint a Bors című bulvár napilap vasárnapi (azaz mai) kiadásának egyik, Borsdaráló című rovatában megjelent cikke. 
Esküdt ellenségek most
Itt kell megjegyeznem, hogy a bulvár, úgy általában mint műfaj még a lehetetlenről is tud olyat írni, hogy azt bárki elhiggye, és fordítva. Sokszor mondogatom, hogy nem kell elhinni azt, amit lát, vagy olvas az ember, csak azért, mert azt egy monitoron, a televízióban, vagy kinyomtatva látta, ám e cikk írójának gondolatisága a címben szereplő témával kapcsolatosan oly közel áll az enyémhez, hogy kénytelen vagyok az újságot (és a rovat íróját: Fejes Gábort) az írás erejéig, szó szerint idézni. Íme:
"....... Gigi és Jerzy románca
Egy ország figyeli lélegzetvisszafojtva Jerzy és Gigi románcát, jobban mondva a két fiatal egymásra találását: vannak, akik nagyon drukkolnak nekik, vannak, akik szerint nem egymáshoz valók, a kettő között vannak, akiket rohadtul nem érdekel az egész, de őket statisztikailag nem szokás figyelembe venni.
Én mondjuk azért tartom őket érdekesnek, mert tök rejtélyesek, és megmagyarázhatatlan dolgokat produkálnak, amiktől az ember mindjárt gondolkodni kezd, pedig nem is szokott.
Jerzy például hetvenes IQ-val is ki tudja fejezni magát alapfokon, simán fölolvas papírból, meg úgy is képes folyamatosan fingani, hogy arra nincs egzakt orvosi magyarázat, pedig állítólag lázasan keresik, már csak a többi villalakó érdekében is.
A Gigi meg azért érdekes többek között, mert őt meg állítólag megcsinálta a Jerzy, amikor nem mutatták őket a kamerák, és három nappal később már tudta is, hogy teherbe esett, mert rosszul volt, meg hányt, és mindenki összeszaladt, hogy akkor most mi lesz.
Szerintem az lesz, hogy miután Jerzy jól kiszellenti, a Gigi meg jól kirókázza magát, akkor újra összeülnek, és megbeszélik a dolgot, amiből lehet az jön ki, hogy őket az isten is egymásnak teremtette, amin nem is lennék meglepve ezután. ...."
Vágósúlyban
Hát ez volt egyébként az általában a heti celeb-történéseket kisarkító rovat, nem kevés humorral megáldott írójának, a reality-ról alkotott véleménye. Ugye nem minden szar, ami kínai, vagy ami bulvár? Szerintem sem, de nem állhatunk (a lejtőn) itt meg, mert nyilván a villa további lakói is tevékenyen vettek részt az elmúlt időszakban a parasztvakításban, így nem állhatom meg szó nélkül, hogy ki ne emeljek néhányat közülük. 
Kezdve azzal, hogy kiesett a méltán nagy játékos hírében álló Olivér, akit, ha a villa előtti ténykedését össze szeretnénk foglalni, akkor elég, ha egyszerűen csak életművésznek hívunk. Az egész villabéli szereplése folyamán olyan magabiztosságot tanúsított, hogy a végén már szinte ő is elhitte, hogy megnyeri a játékot. A nagy taktikázásban aztán az általa alkotott klikkel kiszavaztatta magát, hogy ezután a párbajon meg rohadt csúnyán kinn is maradjon. Odakint meg, (a még most is játékban lévő) Alekosz haverja mellett kezdett kampányolni és egyúttal műsorvezetői babérokra is tört, ám a kiesést követő egy-másfél hét után szétrepedezni látszik a műsorban szerzett népszerűsége, legalább is a tv-ben már nem nagyon látjuk.
Nézettségi adatok
Ebből persze nem tanult a Gombi gyerek, aki civilben a fekvőszoláriumok villámkezű trubadúrjaként, valami elementáris hatékonysággal pucolja azokat tisztára a vendég után, és aki, miután az utolsó napokban keményen felszívta magát, annyira kemény lett, hogy a barátaival a háta mögött, segg részegen még akár egy nőt is leordított. Szimpatikus fiú. Nos ő (a már említett keménységével) szintén "harcba indult" a következő párbajon, csak épp a csatamezőt nem találta, mert amint kiért a stúdióba, rögtön elmúlt a tesztoszteron-túltengése és alig várta, hogy hazameneküljön a kamerák elől.
Amikor a Szandi név mást jelentett
Aleoksz erről a párbajról tért vissza győztesen. A hetvenegy százalékos szavazati eredménye nagyon magabiztossá tette, a többieket pedig egyáltalán nem, hogy ezt az "eredményt" visszatértekor nem közölte velük az egyébként bőbeszédű (bár többnyire mindenféle értelmetlenségeket igen ékesszólóan összehordó) ezáltal mű-intelligenciát sugárzó taktikus. (Ja! Hogy lesz így a taktikázás!?) 
Ám, ha megosztotta volna a bent lévőkkel ezt az információt, akkor valószínűleg nem fordul olyan csúnyán ellene korábbi szívbéli jó barátja, a Geronazzo Máriát megszégyenítő paplanszájjal bíró, undorítóan kicsi és dagadt Szandika, aki mindenkit naponta leárulózott úgy általában, csak épp azt nem vette észre, hogy utoljára pont ő állt a korábbi ellenségei pártjára. Aztán ott van mindjárt az alkoholizmus bugyraiba egyre csúnyábban belekeveredő Évike. A hölgy nem iszik. Legalább is saját állítása szerint nem, bár az a körül-belül százötven liter alkohol, amit az elmúlt száz napban elfogyasztottak, jobbára az ő torkán csúszott le. Ő annyira korrekt viselkedésű személy egyébként, hogy bármikor képes kritizálni (főleg részegen) bárkit. Ha ez egyébként egészséges kritika lenne, nem volna baj, de részegségében olyan sértőek a megjegyzései, hogyha például velem élne, akkor az első beszólása után felrúgnám a plafonra foltnak.  
Az ékesszóló versmondólány
Dr Lázár László vörös fejjel előadott harcos megjegyzései sem tűnnek igazán keménynek. Nekem, a televíziót (és ezen belül a realityt különösen) kritikus szemmel néző embernek inkább paranoiás rohamoknak tűnnek ezek a kirohanások, semmint komoly beszédnek. Sajnos Lászlónk az egyetlen, aki még mindig nem fogta fel rendesen, hogy ebben a játékban nincs csapat, és nincsenek barátok.
Béciről csak annyit, hogy ő már fejben az elérhető ötvenmilliót osztja, szorozza, míg a "kitűnő énekhanggal" rendelkező, szépséges (bár kissé butácska) Anikó L.L. Junior után lassan egy másik rapperbe, a szintén villalakó és Anikót (valamint a világon mindenkit) kellően utáló Bécibe szeret bele, ami kissé érthetetlen. Szerintem ennek a lánynak (bár még mindig finalista lehet), mint embernek, nem sok keresni valója van a luxusbörtönben.
IQ fighter
Szóval a villa éli (a tőlünk nézőktől nyilván "teljesen független"), önálló életét. Hol sportolnak és ezért jutalomból néhányan (agyonra beszarva) műrepülnek, hol villába beköltöző slágergyáros zenész-producerek (L.L. Junior és Kasza Tibor) veszik őket a szárnyaik alá, hogy néhány nap alatt olyan nótákat gyártsanak, ami csak róluk szól (bár ez nem új, a méltán híres Majkának is a villában kellett annak idején először rappelnie), hogy aztán egyetlen nap alatt nagyjából ötszázezren töltsék a két nótát le. (Mondjuk ezzel kicsit melléfogott az RTL Klub, mert így legalább láthattad, hogy mindenféle előképzettség nélkül, egy éjszaka alatt is faragható bárkiből -ha nem is zenész- de sztár mindenképpen.)
Igaz is. Csak hogy te is tudd kedves olvasó, hogy miről is van szó, pontosabban, hogy mitől döglik a légy, tálcán kínálom fel a két nótát itt: 
Míg L. L. Junior az általa mentorált fiatalokat (hát úgy zeneileg) Klikknek nevezte el, és a nóta a villalakókra oly jellemző tevékenység (valamint a Nefürdjéle) után szabadon a Klikkesedjél! címet kapta, addig Kasza Tibor a saját kis csapatát, mint zenekart, nemes egyszerűséggel a Kultúrcsürhe néven illette. 
Hát kezdenek igazi csürhévé válni az biztos, ugyanis a zenészek távozása után, ahogy közeledik a finálé, úgy állatiasodnak le a végletekig, ezek az egyébként szebb napokat is látott emberek. Élükön Évikével és Szandikával, nem győzik egymást részegségben, trágárságban, mocskolódásban, áskálódásban, erőszakos viselkedésben túllicitálni. Ahogy (a nem is annyira túl hülye) Béci gyerek mondta egyszer, egy csak a luxusbörtön lakóira jellemző vehemenciával lezajlott vita után (hiszen a személy ellen irányuló, fizikai erőszak tiltott a villában, így marad az ordítozás): "Nem adják olcsón azt a kurva ötvenmilliót." De nem ám, szerintem sem. A videókhoz (már, ha megnézed őket) jó szórakozást kívánok, remélem segíthettem.

Nincsenek megjegyzések: